Природните ритми влияят на всичко - от смяната на сезоните

...
Природните ритми влияят на всичко - от смяната на сезоните
Коментари Харесай

Ето кога мъжете са най-плодовити

Природните ритми въздействат на всичко - от промяната на сезоните и работата на организма до фертилността. В последното са уверени учени от Университета на Цюрих, които откриха и точното време, когато сперматозоидите са най-активни.

В оповестеното в списание Chronobiology International проучване те настояват, че семенната течност, " създадена " от мъжкия организъм рано сутринта преди 7:30 ч., има най-висока централизация на сперматозоиди.

Проучването им е потвърдило освен времето на деня, когато може да разчитаме, че е по-вероятно да създадем правоприемник, само че и сезонът. Съвсем неизненадващо това е пролетта.

Заключенията им са основани на 12 245 проби, събрани от 7068 мъже, които са били пациенти на отделението по ендокринология към Университетската болница в Цюрих в интервала 1994 - 2015 година

Откритието им би трябвало да подкрепи естественото или ин витро оплождане при двойките, които желаят да имат бебе. За останалите е сигнал по кое време да вършим секс с нараснало внимание и защитни средства. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР