Природните бедствия са се увеличили почти четирикратно от 1970 г.

...
Природните бедствия са се увеличили почти четирикратно от 1970 г.
Коментари Харесай

Природните бедствия са се увеличили четирикратно от 1970 година насам

Природните бедствия са се нараснали съвсем четирикратно от 1970 година Съединени американски щати са претърпели най-вече естествени стихии, следвани от Китай и Индия, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Той сподели, че в последните дни светът е станал очевидец на трагично утежняване на климатичните промени с невиждани събития, провокирани от стихии и наводнения от Тексас до Бангладеш, Индия, Непал и Сиера Леоне.

Преди актуалните наводнения отчет на Организация на обединените нации регистрира 2087 смъртни случая за тази година, дължащи се на естествени стихии. С последните наводнения този брой съвсем се е удвоил.

В последните два месеца над 1000 души починаха в наводненията в Индия, Непал и Бангладеш. Около 40 милиона души бяха наранени от стихията в тези страни. Миналият месец над 1000 души починаха в кално свлачище и наводнения в столицата на Сиера Леоне - Фрийтаун. В урагана Харви починаха минимум 60 души, а в Хюстън се изля количество дъжд, което се излива всекидневно за една година.

Миналата година 24.2 милиона души по света са били принудени да изоставен домовете си поради естествени бедствия, което е три пъти колкото тези, бягащи от спорове и принуждение.

Гутериш напомни, че учените демонстрират нерешителност, когато става дума за свързване на настрана метеорологично събитие с климатичните промени. " Но те са също по този начин са безапелационни, че сходно рисково време е това, което техните модели предвиждат, че ще бъде нещо обикновено в един затоплящ се свят ", сподели той.

Запитан от публицисти дали ще се опита да убеди американския президент Доналд Тръмп да остави Съединени американски щати в парижкото климатично съглашение, когато двамата се срещнат на Общото заседание на Организация на обединените нации по-късно този месец, Гутериш изрази вяра, че всички страни схващат, че придържането към уговорките, поети по съглашението, е освен вярно, само че й умно нещо, тъй като зелената стопанска система е стопанската система на бъдещето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР