Природата в България полудя! Въпреки че зимата най-сетне напомни за

...
Природата в България полудя! Въпреки че зимата най-сетне напомни за
Коментари Харесай

Такова чудо посред зима в Търновско не се е случвало СНИМКА

Природата в България полудя! Въпреки че зимата най-накрая подсети за себе си, поради топлата есен и извънредно високите температури през декември в последно време ставахме очевидци на все по-странни и странни феномени.

Кокичета, наричани предвестници на пролетта, извънредно цъфнаха точно на Коледа в кърджалийското село Пепелище . В навечерието на празниците пък в балчишките дворовете можеше да се види цъфнали люляк и леска и напъпила върба Ива .

Тогава от Университетската ботаническа градина в Балчик обясниха това с отминалото към този момент захлаждане и засушаване, последвано от дъждовно време и нескончаем интервал на топли дни.

Това, на което се натъкна млада дама в градината на село обаче, бие всички върхове. Кадър, запечатал невероятната й за това време на годината находка, се появи във фейсбук групата „ Видяно в България”.

„ Коледни ягодки” е озаглавила фотоса, изработен във великотърновското село Пчелище, дамата. На него се вижда растението, което, подлъгано от топлото време, е съумяло да завърже няколко плодчета. А едно от тях даже към този момент е почнало да зрее.



Това си е същинско Коледно знамение, тъй като, както всички знаем, ягодите са едни от първите пресни плодове, на които можем да се насладим напролет. А до този прелестен сезон има още много време.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР