Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат

...
Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат
Коментари Харесай

Никой не подозира, че тази напитка пречиства кръвта и е страшно полезна

Природата ни обезпечава същински блага, които могат да ни оказват помощ да подобрим здравето си. Това са плодовете и зеленчуци, които би трябвало да участват в менюто ни всекидневно. Има една напитка, която пречиства кръвта. За да си я приготвите, ще ви би трябвало авокадо – един от най-полезните плодове, източник на потребни мазнини, витамини от В комплекса, калий, витамин Е и витамин С, както и цинк, желязо, магнезий и мед.

Авокадото е плод с високо наличие на калории, само че е и доста потребен. Съдържа потребни мазнини и фибри, които подкрепят положителното храносмилане. Авокадото има способността на понижава неприятния холестерол с помощта на олеиновата киселина, която съдържа. То има и протеини, които са в задоволителна доза, с цел да заместят сиренето и месото в ежедневното ви меню. Чудесно е за консумация при мощен стрес. Помага за повишение на фокуса и паметта.

Приемайки авокадо, вие поддържате здравето на сърцето поради високото количество здравословни мазнини в състава му. Освен това в случай че тези мазнини липсват в организма, може да се стигне до атеросклероза.

Калият пък е виновен за естественото деяние на метаболитните процеси и вярната функционалност на сърцето. Авокадото може да се приема от хора, страдащи от високо кръвно, тъй като го намалява. Също по този начин то е потребно за вярното кръвообращение и образуването на кръвни кафези. Желязото, съдържащ се в авокадото пък се бори сполучливо с анемията. Именно желязото е значимо за образуването на кръвните кафези а витамин В2 – за алените кръвни телца.

За да си приготвите потребната напитка, която пречиства кръвта, ще са ви нужни 1 авокадо, добре узряло, което да нарежете на кубчета; две по-малки ябълки, също нарязани на дребно, чаша спанак, единствено листата, чаша лед, чаша филтрирана вода, лимонен сок от един или два цитруса, шепа пресни ментови листа, от които се оставят и за декорация.

Всички съставки за вкусното и здравословно смути се слагат в блендер и се разрушават доста добре на мощна степен за няколко секунди. Трябва да се получи гладка примес, без късчета. Сипете наличието в подобаваща чаша, украсете с листенца мента и вкусете от вашата здравословна напитка.

Може да консумирате потребното смути с авокадо няколко пъти седмично, да го включите в диетата си за събаряне на килограми или като част от режима ви за здравословен метод на живот. Освен пречистването на кръвта, чаша от този необикновен балсам за здраве може да подкрепи цялостното ви здраве. Приготвя се елементарно и съдържа куп потребни и значими за действието на целия организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР