Природата нахлува смело в затворените пространства. С отдавна изчезнали аромати

...
Природата нахлува смело в затворените пространства. С отдавна изчезнали аромати
Коментари Харесай

Зелена светлина: Ароматите на изчезналите растения

Природата нахлува самоуверено в затворените пространства. С от дълго време изчезнали аромати на растения. Учени съумяха да основат по неестествен метод аромата на тип хибискус, липсващ през XIX век. Мисията им продължава в опити да възпроизведат ароматите на растенията, които към този момент не се срещат на Земята.

Напук на урбанистичното нахлуване, от ден на ден дизайнери се вдъхновявят от природата. Като Джулиан Мелкиори - основателят на изкуствените листа. Инженер по обучение, англичанинтът не стопира да отстранява границата сред изкуството и биотехнологиите. Той основава предмети, които прекатурват визиите за обзавеждането.
Джулиан Мелкиори, основател на биотехнологични артикули:Това е бионичен полилей, което значи, че с изключение на механични и електрически съставни елементи той има и живи кафези. Основната му роля е да пречиства въздуха в закрити пространства. Как го прави ли? Като гълтам въглеродния диоксид и отделя О2 като употребява най-стария и значим развой на земята - фотосинзета.
Полилеят на Мелкиори е построен от 70 стъклени листа, които са цялостни с водорасли. Преминаващата през тях светлина подтиква фотосинтезата.

Джулиан Мелкиори, основател на биотехнологични артикули: Този полилей е жив организъм. Може да го определим като подобен, тъй като това е една екосистема. Да, главната му роля е да пречиства въздуха, само че е значима и симбиозата сред индивида и живите запаси, които постоянно се възприемат като боклуци. Това е метафората на нашето потомство. Ние би трябвало да открием метод по какъв начин да използваме живите запаси, които природата ни дава.
Защо тогава вазите да не се вършат от пчелен восък. Възможно е. Доказа го словашкият дизайнер Томаш Либертини.

Защо мебелите да се вършат от дървесина, откакто гъбите са съвършен материал. Ограниченията са единствено в човешките мозъци. Настъпил е моментът предрасъдъците да бъде преодолени и да се огледа на света и по един по-щадящ метод. Примерите за това ново разбиране на ресурсите никнат ежедневно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР