Припомняме Ви, че тази година акцията ще се проведе на

...
Припомняме Ви, че тази година акцията ще се проведе на
Коментари Харесай

Стартира акция Зима, от полицията с важни препоръки!


Припомняме Ви, че тази година акцията ще се организира на три стадия, като всеки от тях е отдаден на друга група участници в придвижването и в границите на всеки един стадий има разгласен тематично специфичен ден без жертви на пътя.
Тази седмица вниманието на пътните служители на реда е ориентирано предпочитано към съблюдаване на законовите условия от страна на велосипедистите и на водачите на транспортни средства с животинска двигателна сила. А 6 ноември е избран като Ден без жертви велосипедисти.
Важно е да знаем няколко съществени правила и да не забравяме някои особености при потреблението на тези пътни транспортни средства. Служителите в бранш "Пътна полиция " при ОДМВР - Варна поучават:
Велосипедите и другите двуколесни пътни транспортни средства са рискови за ръководство при зимни условия. Хлъзгавите и заледени пътни настилки са причина за настъпване на пътни произшествия, постоянно с съдбовни последствия.
Помнете, в случай че все пак сте решили да се придвижвате с велосипед през зимата, че сте длъжни да употребявате светлоотразителна жилетка, когато сте отвън обитаемо място, през тъмната част на денонощието и при понижена видимост. Важно е да сте забележими отдалеко. 
Не забравяйте, че велосипедите би трябвало да имат изправни спирачки, звънец, устройство за лъчение на бяла или жълта светлина начело и червен светлоотразител откъм гърба, както и бели или жълти светлоотразители (или елементи) в профил на колелата.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е при зимни условия ДА НЕ съдебна експертиза ИЗПОЛЗВАТ ВЕЛОСИПЕДИ ИЛИ ДРУГИ ДВУКОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА. 
По отношение на ППС с животинска двигателна сила можем да обобщим, че най-често пътнотранспортните катастрофи настъпват поради неналичието на светлоотразители, не са редки случаите на пътни произшествия заради неправилното им придвижване на пътя и неправилния транспорт на пасажерите в тях.
Помнете, че всяко пътно транспортно средство с животинска двигателна сила би трябвало да има два бели или жълти светлоотразителя начело, два червени светлоотразителя откъм гърба, а при придвижване през нощта и при понижена видимост - откъм гърба вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите би трябвало да са ситуирани симетрично от двете страни на транспортното средство.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да оборудвате пътните транспортни средства с животинска двигателна сила с нужните ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ, с цел да са ВИДИМИ за останалите участници в придвижването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР