Припомняме Ви, че Шуай изчезна на 2 ноември, след отправи

...
Припомняме Ви, че Шуай изчезна на 2 ноември, след отправи
Коментари Харесай

Журналист: Тенисистката Шуай Пън се намира в дома си

Припомняме Ви, че Шуай изчезна на 2 ноември, след насочи обвинявания към някогашния вицепремиер на Китай Чжан Гаоли. По думите на спортистката тя е била изнасилена от политика.

Първоначалната ѝ обява в Weibo е свалена и нито някогашният вицепремиер Джан Гаоли, нито китайското държавно управление не са коментирали изказванието ѝ.

Главният редактор на Global Times Ху Сидзин– от формалния вестник на ръководещата комунистическа партия в Китай – написа в Twitter: „ През последните няколко дни Шуай Пън е в личния си дом и не искаше да бъде обезпокоявана. Ще се появи обществено скоро”.

Има и оповестени фотоси на тенисистката в обществената мрежа. Експертите показаха песимизъм и сложиха под въпрос достоверността на изображенията.

Имейл, за който се твърди, че е от Пън, беше оповестен в сряда от CGTN, само че също бяха повдигнати подозрения по отношение на неговата достоверност.

В него се споделя, че изказванието за полово принуждение " не е правилно " и прибавя: " Не съм изчезнала, нито съм в заплаха. Просто си почивах у дома и всичко е наред ".

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че администрацията на Джо Байдън е " надълбоко загрижена " за обстановката.

На фона на възходящата угриженост за местонахождениеto на Пън, Женската тенис асоциация (WTA) заплаши да изтегли шампионатите от Китай, а Световен Тур (ATP) изиска изясненост от китайските управляващи.

Реакциите идват, откакто Анди Мъри и Асоциацията по тенис на тревни площи се причислиха към онлайн акция, с цел да оказват помощ за намирането на дамата.

Други тенис звезди, в това число Серина Уилямс, Наоми Осака и Новак Джокович също показаха угриженост.

Министерството на външните работи на Китай съобщи в петък, че не е осведомен с “противоречивата ситуация”.

Говорителят на министерството Джао Лиджиан сподели пред кореспонденти, че това " не е дипломатически въпрос и не е осведомен със обстановката ".

I confirmed through my own sources today that these photos are indeed Peng Shuai's current state. In the past few days, she stayed in her own home freely and she didn't want to be disturbed. She will show up in public and participate in some activities soon.
— Hu Xijin 胡锡进 (@HuXijin_GT)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР