Припомняме ви, че преди ден Петко Петков бе номиниран за

...
Припомняме ви, че преди ден Петко Петков бе номиниран за
Коментари Харесай

Само във Фрог: Следователи искат да се разследва кандидат на Гешев за ВСС. Умишлено не се обръщат към ”Главния”

Припомняме ви, че преди ден Петко Петков бе номиниран за член на Висш съдебен съвет от професионалната квота на следователите, подсилен с близо 200 гласа. Във връзка с, свързани с Петков, които основават сега същинско недоволство в редиците на магистратите.

В писмото си до общо 9 институции, следователите показват опасенията си, че в случай че въпросният сигнал отиде в ръцете на Гешев, инспекцията против Петко Петков ще бъде “потулена и осуетена”. Авторите упорстват да се извърши справедлива инспекция на парцелите на Петков, както и данните за спор на ползи и нарушавания на “Етичния кодекс” на българския магистрат.

В сигнала, с който Фрог разполага, се показват следните обстоятелства, чиято меродавност би трябвало непременно да се ревизира: “Петков от години показва недостижимост, получава неследващи му се кариерни бонуси и показва висок стандарт. Само за последните три години е сменил четири автомобила от висок клас, като с цел да не бие на очи не ги записва на свое име. в същото време не заявява пред Инспектората на Висш съдебен съвет /ИВСС/ в годишните си заявления събитието, че употребява непозната движимост на висока стойност, както се изисква по закон.

Същото се отнася и за добити парцели посредством потребление на подставени лица. За сътрудниците му е известно, че има такива в региона на гр. Нови Искър, в кварталите над Околовръстното шосе в София, както и че до преди 5-6 години притежаваше дружно с Анита Михайлова, някогашен член на ИВСС адвокатска адвокатска фирма, намираща се на бул. “Драган Цанков. При разделянето им, Михайлова му е изплатила каузи, само че това събитие не е заявено пред Национална агенция за приходите, нито пред Сметната палата, нито пред ИВСС”.

В писмото си магистратите от Столичното разследване не престават: “Всички тези условия са известни на сътрудниците му и макар, че през годините е имало редица изявления, чадърът, който сегашния и предишен основен прокурор му обезпечават, стопира всевъзможни проверки”, акцентират създателите. Дали всичко се е случвало по този метод, е въпрос на професионална воля да се ревизира.

Те означават още, че е било оказано въздействие от сегашния основен прокурор върху следователи, че “ако не подпишем подписка в поддръжка на следовател Петко Петков за номинирането му за член на Висш съдебен съвет от квотата на следователите, ще последват дисциплинарни производства”.

Следователите акцентират, че подписват групово сигнала и той не би трябвало да се приема за неизвестен, по този начин както не са били признати за анонимни декларациите на Камарата на следователите, подписани в поддръжка на Иван Гешев. Посочва се, че в тях също не е имало съответни имена, нито брой лица. Според информация на медията ни, въпросните защитни писма за Гешев са идвали написани авансово в управлението на Камарата и никой не е имал право да трансформира текста.

Предстои да забележим, дали някоя от институциите ще ревизира изнесените от следователите обстоятелства за Петко Петков - номиниран за член на Висш съдебен съвет.

Следва продължение….

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР