Припомняме Ви, че по-рано днес БСП напомни на коалиционните си

...
Припомняме Ви, че по-рано днес БСП напомни на коалиционните си
Коментари Харесай

Рибарски, ПП: Ще се придържаме към коалиционното споразумение

Припомняме Ви, че по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия подсети на съдружните си сътрудници в ръководството да се придържат към подписаното в съглашението. Реакцията на партията е във връзка целите на ръководещите в бранш “Енергетика” и по-

Рибарски съобщи, че следва да бъде предоставена експертна оценка за АЕЦ " Белене ". " Това, което заложихме в съдружното съглашение е да се прегледат всички благоприятни условия ", сподели още Рибарски.

" Ще се придържаме към съдружното съглашение. Да забележим дали АЕЦ " Белене ", дали нови мощности в АЕЦ " Козлодуй " би трябвало да бъдат построени. Ние съдружно считаме, че съглашението е такова. В тази посока преглеждаме опциите ", сподели още депутатът.

Той уточни, че ръководството е устойчиво и има добра връзка с съдружните сътрудници. " Ние вършим съдружни експертни препоръки, на които ги преглеждаме тези тематики. Това, което съдружното съглашение залага, е една експертна оценка на опциите, поради активите, които имаме закупени за АЕЦ " Белене " и опциите, които дава площадката в АЕЦ " Козлодуй ", съобщи още Рибарски.

Радослав Рибарски отговори и на въпрос по отношение на поисканата му оставка от ГЕРБ и регистрира, че концепцията е в случай че има обезщетителен механизъм, да бъде по-дългосрочен. " Решението там не би трябвало да е на база единствено обезщетения. Институции, които разчитат единствено на бюджетни средства, при едно повишение на цените, поемат целия риск от борсовата търговия и нямат никакви лостове за реакция, когато цените станат високи. Вече обезщетения има, те сега се виждат от всички. Този месец обезщетенията не престават и са идентични за всички небитови консуматори без някакъв селективен метод ", съобщи още Рибарски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР