Припомняме, че вчера правната комисия одобри предложението на НФСБ за

...
Припомняме, че вчера правната комисия одобри предложението на НФСБ за
Коментари Харесай

Народното събрание гледа по-строгите санкции за отсъстващи депутати

Припомняме, че през вчерашния ден правната комисия утвърди предлагането на НФСБ за глобите за отсъстващи народни представители - при безпричинно неявяване от 3 следващи или общо 5 пленарни съвещания за съответния месец на народния представител се прави удръжка в размер на главното му месечно заплащане и начислените му пари за клас за прослужено време за съответния месец и също така му се орязват съразмерно представителните пари.
По време на полемиката Емил Димитров отбрани отсъстващите: " Ако постановяваме наказания – да са съизмерими с други парламенти. Иначе вършим парламентарна тирания. Не мога да поддържа швейцарското предписание, тъй като това не са депутати пенсионери "
" Ако това е тирания, посочете ми случай, при който един служащ или чиновник, който няма да се явява на работното си място без уважителни аргументи и след три такива случая да не бъде уволнен – няма подобен ", репликира го Хамид Хамид, защитавайки тезата, че депутатите не са натискачи на копчета и че и в този момент има финансови наказания, които не са дребни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР