“Припомняме, че според Конституцията и според дългогодишната практика в страната

...
“Припомняме, че според Конституцията и според дългогодишната практика в страната
Коментари Харесай

Македонското МВнР осъди нападението срещу културния ни клуб в Охрид

“Припомняме, че съгласно Конституцията и съгласно дългогодишната процедура в страната всички жители на Република Северна Македония имат идентична независимост на сдружаване за практикуване на правата и убежденията си. Призоваваме всички способени институции да подхващат нужните ограничения за безпроблемното реализиране на всички права и свободи на индивида и жителя, обезпечени от Конституцията и закона “, пишат в позиция от външното министерство.

 

Според очевидци и почнал да троши с викове “Българи фашисти ”. В постройката е имало хора, само че те не са потърпевши.

 

%Същевременно повтаряме апела към всички жители и сдружения на жители за зряло и отговорно държание при ценене правата и свободите на другите, като означаваме, че мултиетническият темперамент на страната ни е една от главните полезности на конституционния ред, който съставлява право и обвързване за всеки “, прибавят оттова.

 

Българският културен клуб " Цар Борис III " беше открит преди няколко дни, а в деня на откриването пред постройката се организира митинг, на който се чуха викания като " българи фашисти ". Премиерът Димитър Ковачевски и външният министър Буяр Османи дефинираха името на клуба като нездравословна за България провокация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР