Припомняме, че снощи финансовият министър Владислав Горанов обяви след среща

...
Припомняме, че снощи финансовият министър Владислав Горанов обяви след среща
Коментари Харесай

Протестът на хотелиери и ресторантьори не се отлага


Припомняме, че нощес финансовият министър Владислав Горанов разгласи след среща с представители на бизнеса, че са се споразумели да се отсрочи с 6 месеца въвеждането на противоречивата Наредба Н-18. Тя изискваше до 31 януари всички търговци да подменят софтуера си за ръководство на търговията с нов, който ще даде цялостен достъп на Национална агенция за приходите до базата им данни.

Преди митинга, в 10,00 ч., стартира съвещание на УС на БХРА. На него ще се вземе решение какви да са идващите стъпки. " Очакваше се /б.а. - управляващите/ да чакат последния миг, само че вълна́та е тръгнала и не може толкоз елементарно да се спре инерцията на хората " - разяснява Енев.

По думите на Еньо Енев, договарянията занапред предстоят, още повече че браншът упорства за понижаване и на Данък добавена стойност на 5%. Според министър Горанов обаче не се плануват промени в данъчното законодателство.

С проблемите на българските хотелиери и ресторантьори е запозната и Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ( " Хотрек ", Hotrec), чийто член стана БХРА от началото на 2020 година Президентът на Hotrec е удостоверил, че ще участва след няколко дни на церемонията по разпределяне на годишните награди на БХРА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР