Припомняме, че след ареста прокуратурата разкритикува действията на МВР и

...
Припомняме, че след ареста прокуратурата разкритикува действията на МВР и
Коментари Харесай

Навърши се година от ареста на Борисов, делото срещу Божков е замразено

Припомняме, че след ареста прокуратурата разкритикува дейностите на Министерство на вътрешните работи и пусна тримата, без да им повдигне обвиняване. Държавното обвиняване упрекна Министерство на вътрешните работи, че е опорочило следствието и че въобще не е имало съображение да го образува.

 

Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков пък упрекнаха прокуратурата, че саботира следствието и отхвърля да ревизира изказванията на Васил Божков, че е давал големи подкупи на Борисов.

 

Следтова прокуратурата изясни, че Божков би трябвало да бъде разпитан в качеството му на очевидец, само че това не може да стане през видеоконферентен диалог. Затова прокуратурата изпрати молба за правна помощ до Дубай, от която по този начин и не е известно да е получен отговор. Така досъдебното произвеждане на процедура стои на трупчета.

 

Самият Божков даде онлайн брифинг от Дубай на 24 март м.г., само че не разкри дали има други доказателства против Борисов, Горанов и Арнаудова с изключение на изказванията си. " Не е редно да споделям в този момент какво имам, с цел да не попречи на работата на следствието ", сподели той. Божков изясни, че е разпитан от европейската прокуратура на 8 март. Българската полиция също го намерила и разпитала. По думите на Божков за прокуратурата е комфортно да го държи надалеч от България.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР