Припомняме, че през януари 2014 г. сирийския гражданин Аля Д.

...
Припомняме, че през януари 2014 г. сирийския гражданин Аля Д.
Коментари Харесай

Одобриха споразумение с подсъдими за отвличане на сириец


Припомняме, че през януари 2014 година сирийския жител Аля Д., напуснал страната си няколко месеца по-рано, бил настанен в бежански лагер в с. Пъстрогор. По съвет на брат си, който се намирал в Германия, сириецът се свързал с иракчанина Ромъл М, който по това време живеел в с. Синдел, за който знаел, че се занимава с трасфериране на бежанци от България до Германия. Услугата коствала 6 000 евро. Така, на 21-и януари, в региона на Централна поща, във Варна, Аля се видял с Ромъл М. и Румяна М.- също от Синдел, с цел да изтегли и да им съобщи желаната сума. Двамата, виждайки че сириецът разполагал с парите, се обадили на брата на Румяна - Димитър М. и на Йордан Б. от Вълчи дол и поискали от тях да го отведат на безлюдно място и да му лишават сумата. На уговорено място, Аля Д. се тормозил, защото в един миг към него се събрали много хора, които му се сторили подозрителни. Поради тази причина, той изискал да се върне в София. Иракчанинът Ромъл М. му предложил да го закарат до хотел, само че откакто сириецът отказал, Димитър М. го вкарал със мощ в автомобила и дружно с Йордан Б. потеглили към курорта Албена. На отбивка наоколо до Кранево те свалили Аля от колата, взели му парите и счупили двата му мобилни телефона. Малко по-късно инцидентно преминаващ мъж намерил сириеца и се обадил в полицията.
Подсъдимите заявиха пред съда, че признават виновността си и са съгласни със съглашението, което непринудено са подписали, както и че се отхвърлят от правосъдното разглеждане на делото по общия ред. За да бъде реализирано съглашението, те са възстановили присъдена равноценност на изчезналите пари и предмети на закононарушението - сумата от 12 976 лева

За осъществените действия лицата одобриха да им бъдат наложени наказванията " отнемане от независимост " за период от 4 години при първичен период режим за Ромъл М., който е осъждан и преди. Останалите подсъдими Румяна М., Димитър М. и Йордан Б. се съгласиха с наказването 3 години " отнемане от независимост ", чието изтърпяване се отсрочва с установяване на изпитателен период от 5 години, както и налагане на пробационна мярка " наложителна регистрация по сегашен адрес " за период от 3 години в границите на изпитателния период, с честота два пъти седмично.

Подписаното съглашение влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР