Припомняме, че местното ВиК дружеството получи краен срок до 5

...
Припомняме, че местното ВиК дружеството получи краен срок до 5
Коментари Харесай

Кметовете още чакат поправената инвестиционна програма на ВиК Бургас, изглежда ще я имат в последния момент

Припомняме, че локалното ВиК сдружението получи краен период до 5 септември, тази година, в който да приготви и изпрати до кметовете на общински администрации в района, поправен капиталов проект с ясни оферти за съкращаване цената на водата, която е съвсем 4 лв. и 30 стотинки за кубик от 1 август след решение на енергийния регулатор.

В началото на август кметове и представители на сдружението се договориха за корекции в капиталовата стратегия на ЕАД-то, на база на което да се внесе и ново искане за актуализиране на цените за крайните консуматори до КЕВР.

Към днешна дата от ВиК към момента не са изпратили план-сметката си до общините, научи „ Дарик “. Според кмета на община Поморие Иван Алексиев, наподобява ВиК-Бургас ще изчака последния вероятен миг за това, а точно идния понеделник, 5 септември.

„ След този краен период следват и съответните процедури, разглеждане от общинския съвет за избор на представител на съвещанието на ВиК Асоциацията в Бургас, привикване на съвещанието и впрочем “, обясни Иван Алексиев.

Ако възражения по препоръчаните корекции няма, то най-рано в края на октомври или началото на ноември, локалната асоциация ще е взела решение за процентно понижение на водата, което ще се желае от Комисията за енергийно и водно контролиране.

Според шефът на ВиК – Бургас инж. Ганчо Тенев, в случай че през днешния ден бъде направено преизчисление, като се вземат поради действителните цени на артикули, ток и горива, цената на кубик вода може да се окаже даже и по-висока от 4,30 лева за кубик.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР