Припомняме, че българският документ беше внесен на 15 октомври от

...
Припомняме, че българският документ беше внесен на 15 октомври от
Коментари Харесай

Председателят на ЕК пристига на посещение у нас

Припомняме, че българският документ беше импортиран на 15 октомври от второто служебно държавно управление на президента Румен Радев. След първичните забележки на Брюксел сегашното ръководство на кабинета Кирил Петков неколкократно искаше отсрочване на оценката. Като последната беше 15 март.

В рецензията на Европейска комисия беше очебийно, че в документа най-вече промени би трябвало да се създадат в бранш енергетика.

„ В резултат на дейната работата на премиера Петков и на държавното управление бяха осъществени нужните промени и проектът е финализиран. Една от огромните промени в ПВУ, която направи държавното управление на премиера Петков в региона на енергетиката, е премахването на плана за създаване на доста огромна паро-газова централа. Това щеше да усили енергийната взаимозависимост на България от вносни първични материали. Проектът бе сменен с ограничения за ускорение на създаване на нови евтини възобновими източници, предпазване на евтина сила, която да се употребява в пиковите часове, както и пълноценно потребление на въглищните мощности, когато те са нужни. “, се похвалиха от Министерски съвет.

„ Според други, контрактувани от кабинета ограничения в проекта, бизнес средата ще бъде доста усъвършенствана посредством усилване на отчетността на основния прокурор, посредством даване на цифрови административни услуги и възстановяване на прозрачността и конкуренцията при публичните поръчки. Бизнесът ще бъде подсилен с грантово финансиране, финансови принадлежности и поддръжка за индустриални паркове. “, акцентират от пресцентъра на кабинета.

Според тях до директно усъвършенстване на живота на българските жители ще доведат обилни вложения в инфраструктура. Като дават образец със закупуването на 42 влака за крайградските региони, 20 електрически влака за междуградски линии и 18 локомотива за крайградски и междуградски железници.

„ Мерки от проекта в региона на образованието и обществената сфера ще поддържат обновяването и построяването на учебни заведения, ще бъде осъвременена незабавната линия 112, ще се закупи модерна здравна инсталация и ще се построи система за въздушна незабавна помощ. Ще се засилят ограниченията за обществено подкрепяне и ще се усили минималният приход. “, декларират още от „ Дондуков “1.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР