Припомнете си приказките от детството. В колко от тях се

...
Припомнете си приказките от детството. В колко от тях се
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако махнем принцесите от приказките?

Припомнете си приказките от детството. В какъв брой от тях се приказва за принцеси, които седят (или спят) и чакат Принцът на бял кон да ги избави?

Около 90%.

От напълно дребни девойките ни привикват , че могат само да стоят и да чакат – в кула от слонова кост или в къщичката на джуджетата, единственият принц.
 Червилото, което ще обикнеш: Течно червило Avon Mark - мат и глос Edna предлага Червилото, което ще обикнеш: Течно червило Avon Mark - мат и глос
И в случай че махнем тези принцеси, за които децата толкоз слушат, няма да остане приказка, която да им четем.

Няма нищо за дами, к оито са съумели сами да реализират нещо друго, с изключение на „ и заживели щастливо “ . Не че фамилията не е значимо, само че в днешния свят дамите демонстрираха, че могат доста повече.

Липсата на вдъхновяващи истории за дами, които са трансформирали света бавно лека стартира да се запълва.

Все по-популярни стават историите за известни исторически персони, а в този момент има книга, в която са събрани историите на няколко момичета-бунтари, без които днешният ни свят щеше да е друг.
 Книга Хермес
„ Истории за лека нощ за девойки бунтарки “ събира историите на 100 изключителни девойки и дами от предишното и сегашното, които да вдъхновят читателките да се борят за фантазиите си и да имат вяра, че могат да трансформират света към по-добро.

Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама , сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън , Хипатия и други

Илюстрациите са дело на 60 художнички от целия свят.

Интересното при издаването на тази книга е, че тя е финансирана посредством благотворителна акция, в която са събрани над един милион $.

Това прави „ Истории за лека нощ за девойки бунтарки “ най-успешната авторска книга в историята на благотворителните акции.

До момента от нея са продадени над 1 милион екземпляра и е преведена в 35 страни.

Още истории за съумели дами:
Животът на спорната Индира Ганди - чудовището или месията "Гордея се, че съм жена! ",... Блага Димитрова Прекрасната Амал Клуни и един мъж до нея Мишел Обама на 53! - първата дама, в която се влюби целият свят Златните правила на Мария Монтесори за всеки родител
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР