Приоритизираме изцяло българската стратегия в посока деескалация на напрежението НАТО

...
Приоритизираме изцяло българската стратегия в посока деескалация на напрежението НАТО
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българската стратегия е за деескалация на напрежението, ще инвестираме в армията |

Приоритизираме напълно българската тактика в посока деескалация на напрежението НАТО – Руската федерация. Това разгласи министър председателят на брифинг след съвещанието на Министерския съвет.

Според него би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия по изкусен път този спор да бъде решен. Нашата отбранителна тактика ще се концентрира и ще бъде построена на база на българската войска, уточни още Кирил Петков. " Българската войска ще бъде водеща в отбранителната тактика – това значи български войски, българско командване и действително българско военно водачество ", уточни министър председателят.

" За страдание през годините нашата войска не е финансирана задоволително и по верния метод и сега имаме дефицити, които са ясно изразени. От тук нататък ще  фокусираме вложението в българската войска тъкмо по тези дефицити – не просто да се купува техника, а българската войска да застане на своето тъкмо място ", изясни Кирил Петков. Той съобщи, че думите му България не би трябвало да бъде единствено потребител на сигурност, само че и да е градивен сътрудник в границите на НАТО.

" Заедно с дипломатическите старания, България ще направи стъпка в развиване на личния си защитителен капацитет в посока подготовка на батальонна бойна група от български войски с българско командване с потребление на националната командна верига ", съобщи и министърът на защитата Стефан Янев. Това по думите му ще бъде и нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения в НАТО.

" В търсенето на проява на възпиращ капацитет, който да сме подготвени да заявим в границите на НАТО, ние всъщност  преследваме развиване на личния си защитителен капацитет и развиване на българските въоръжени сили и българската войска ", сподели министърът на защитата. Той добави, че ще се търси опция тези дефицити, появили се през годината, да бъдат обезщетени по предпочитан метод в проектите за рационализация и превъоръжаване.

" Българската страна поредно отстоява с всички дипломатически форми опцията за намиране на решение на казуса, който породи сред Русия и Украйна. Тези старания ще продължат и в бъдеще и се надяваме, че казусът ще бъде решен точно по изкусен път ", съобщи и министърът на външните работи Теодора Генчовска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР