Приоритетите на финансовата рамка за периода 2021-2027 г. ще са

...
Приоритетите на финансовата рамка за периода 2021-2027 г. ще са
Коментари Харесай

Евродепутатът Владимир Уручев представи бъдещето на кохезионната политика в Перник

Приоритетите на финансовата рамка за интервала 2021-2027 година ще са ориентирани към единния пазар, нововъведения и цифрова стопанска система, доближаване и полезности, естествени запаси и околна среда, миграция и ръководство на границите, сигурност и защита, прилежащите на Европейски Съюз райони и европейска обществена администрация. Това съобщи евродепутатът Владимир Уручев в Перник при показване на бъдещето на кохезионната политика на Европейски Съюз в програмния интервал 2021-2027 година.

По думите му най-голямата смяна е правенето на план на обединен правилник за Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд и тяхното сливане и отделянето на Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Уручев счита, че провокациите пред кохезионната политика след 2020 година са Брекзит, мигранската и демографска рецесии, дигитализацита, както и такива, свързани със сигурността на Европейски Съюз.

Евродепутатът уточни главните характерности на многогодишната финансова рамка - по-малка административна тежест за бенефициентите,по-опростен, еластичен и транспарантен бюджет и търсене на нови, съвременни източници на финансиране.

Предвижда се еврофондовете да станат по-достъпни, да се облекчат процедурите за кандидатстване по тях, акцентира Уручев.

Събитието бе проведено от Областен информативен център - Перник и е част от националната самодейност на мрежата от 28 осведомителни центрове за разпространение на европейските структурни и капиталови фондове в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР