Приоритетите на БСП през 2018 г. ще бъдат здравеопазването и

...
Приоритетите на БСП през 2018 г. ще бъдат здравеопазването и
Коментари Харесай

Нинова: Продължаваме битката за мораториума върху лекарствата

„ Приоритетите на Българска социалистическа партия през 2018 година ще бъдат опазването на здравето и образованието и науката “. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Враца, където взе присъединяване в съвещание на Областния съвет на партията, заяви партийният пресцентър. Тя бе безапелационна, че отляво не престават битката за мораториума върху новите медикаменти за онкоболни. „ В момента не законът подсигурява на всеки онколболен, че може да се лекува, а комисия, която ще взема решение кой ще живее и кой не “, сподели още тя. Нинова уточни, че в деня, в който са спрени 20 млн. лева за онкоболните, 700 млн. лева са раздадени за ТОЛ система и пътища.
 image3  image2  image1
Според ръководителя на Българска социалистическа партия единственото решение е актуализация на бюджета на НЗОК. Тя напомни предлагането на Българска социалистическа партия страната да покрие задълженията на държавните и общинските лечебни заведения, а по-късно да ги пререгистрира от търговски сдружения в лечебни заведения. За задачата депутатите от левицата към този момент са внесли законопроекти. Относно другия приоритет – образованието и науката, ръководителят на Българска социалистическа партия съобщи, че позициите на учените във връзка с развиването на науката и младите фрагменти имат потребност от поддръжка. „ Подкрепяме митинга на учените от Българска академия на науките. Ние се борехме при гласуването на бюджета, с цел да им се даде това, което заслужават “, сподели още тя.

Нинова разкритикува антикорупционния закон на ръководещите, в който корупцията не е закононарушение. По мотив вота на съмнение, иницииран от Българска социалистическа партия, тя разяснява тезата на ръководещите, че опозицията би трябвало да замълчи за 6 месеца поради европредседателството: „ Ние не можем да оставим народа за половин година, тъй като всички онеправдани имат потребност от отбрана и поддръжка “.

Лидерът на левицата съобщи, че от ПГ на Българска социалистическа партия за България не престават да упорстват за фонд „ Северозапад “, посредством който да се влага в най-бедния район в Европа.

Според нея едно от главните усложнения за бедните общини е, че министър председателят раздава парите за планове в общините, за които той реши. „ След като тези средства не са вкарани в бюджета, остават като остатък, ще бъдат разпределени с разпореждане на Министерски съвет и няма да минават през никакъв надзор “, изясни тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР