Приоритет за БСП е грижата за децата и за хората.

...
Приоритет за БСП е грижата за децата и за хората.
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Приоритет за левицата е грижата за децата и за хората

" Приоритет за Българска социалистическа партия е грижата за децата и за хората. Бедността и общественото разслоение на обществото прогресивно нарастват. Затова дружно с сътрудниците от " Българска социалистическа партия за България " още в първия работен ден на Народното събрание внесохме зоконопроекти за даване на еднократна помощ за всяко второ и трето дете в размер на 10 минимални работни заплати за работещи родители, обезпечени най-малко за 24 месеца и помощ за началото на образователната година за деца от 1 до 4 клас ", разяснява депутатът от левицата Вяра Емилова в обществената мрежа.
" Хората, които получават приходи под нужните за естествен живот по отношение на междинните стандарти доближиха 71 %. В риск от беднотия живеят 41% от българските деца - близо 510 хиляди ", напомня тя.
" В същото време популацията на България се топи и застарява. Намалява трайно и броят на живородените деца. През 2021 година са родени 59 069 деца, двойно повече са умряли ", обобщава Емилова.
" Тези ужасяващи данни изискват незабавни и съответни ограничения за стимулиране на виновното родителство, подкрепяне на деца от фамилии с ниски приходи и обезпечаване на условия за посещаване на учебно заведение ", безапелационна е Емилова. Тя показва убеденост, че социалистите ще получат поддръжка за концепциите си при работещ парламент.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР