Приоритет в дейността на Местната комисия за борба с противообществените

...
Приоритет в дейността на Местната комисия за борба с противообществените
Коментари Харесай

Ползотворни превантивни събития в селата отчитат от МКБППМН

Приоритет в активността на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН) е поддържане резистентен разговор с представителите на просветителните институции и подкрепяне работата по осъществяване на проектите за деяние по ранна предварителна защита с учениците от всички учебни заведения на територията на община Стара Загора. Във връзка с това – през месеците май и юни в селата Дълбоки, Братя Кунчеви и Калояновец се осъществиха работни визити като затвърдена добра процедура и взаимна работа с учебните заведения, кметовете и районните полицейски инспектори. Целта е предварителна защита на престъпността и ограничение на престъпната интензивност на ромските деца в селските региони, както и ограничения за обгръщане и задържане на учениците в просветителната система.

Три екипа публични възпитатели от МКБППМН организираха полемики в часа на класа и групови съвещания на възпитаници с рисково държание в ОУ,,Иван Мирчев “ с. Дълбоки, ОУ,,Христо Ботев “ с. Братя Кунчеви и ОУ,,Отец Паисий “ с. Калояновец. Теми на беседите бяха -„ Противообществените прояви на малолетните и малолетните. Закон за БППМН “,,,Престъпления и санкции на малолетните “,,,Образованието – късмет за ромските деца “, „ Ранните ромски бракове “,,,Опасен адреналин – селфи на ръба на живота “. Обхванати са общо 74 възпитаници от I до VII клас. Осъществени бяха самостоятелни и групови съвещания с 12 малолетни и 7 малолетни лица с проблематично държание. Набелязани са взаимни дейности за обгръщане и задържане на деца и възпитаници в просветителната система и ограничения за ограничение на противообществените прояви през лятото.

През летните месеци и тази година ще се организира самодейността „ Ваканция 2022 “, в която Местната комисия дава гратис пакет от 16 разнообразниинициативи за приятна и пълноценна почивка на подрастващите в града. Нейното обръщение е,,Усмихни се и мечтай ”, каквото е мотото и на на цялостната импревантивна работа през тази година. „ Тази самодейност на МКБППМН и Центъра за превантивна и психолого-консултативна активност към Община Стара Загора да предлага на децата благоприятни условия за потребно и прелестно образуване на свободното време посредством лятна превантивна стратегия „ Ваканция ”, стана традиция. За тринадесета година ще работим с деца от 8 до 18-годишна възраст, живеещи на територията на общината, пребиваващите през лятото в града и техни родители. Членовете и публичните възпитатели от МКБППМН към Община Стара Загора провеждат по свои хрумвания заниманията, с поддръжката на виновни институции и организации, центрове и клубове, работещи с деца и за деца, доброволци, родители, учители, медии “, споделят от Комисията.

Програмата включва фотоизложба, награждаване от конкурс, демонстрации, щафетни игри, здравословна и арг работилнички, интерактивни занимания и просветителни игри, викторина и съревнование с велосипед, спорт, пикник за деца и родители и доста занимания. Дейностите подпомагатуспешното справяне с някои от дилемите на развиването, които стоят пред подрастващите и чието решение гарантиратяхната сигурност и сигурност. „ Много разнородни са дейностите и са в синхрон с всичко, което се свързва с думичките,,Усмивка “ и,,Мечта “, допълват те.

МКБППМН са в партньорство с ОД Министерство на вътрешните работи, Пътна полиция, Старозагорска митрополия, ЦПЛР-КО, БЧК и БМЧК, РЗИ, ПИЦ по зависимости, спортни клубове, ПГМТТ,,Н. Й.Вапцаров “, СУ,,Иван Вазов “ и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР