Приоритет пред тока и пред работата на предприятията в Перник

...
Приоритет пред тока и пред работата на предприятията в Перник
Коментари Харесай

Ревизоро не иска заводи и вецове да ползват питейна вода

Приоритет пред тока и пред работата на предприятията в Перник са питейните потребности на популацията и заводите, които не се нуждаят от годна за консумация вода, би трябвало да имат свои водоизточници. Това разяснява в Перник екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро след ревизия в миньорския град.

Той разкритикува обстановката, в която „ единия ден да споделяме „ Къде ни е водата “, на другия – „ Моля ви се желаеме си парното “, а на третия – „ Искаме си работата “. Димитров подсети, че за потребностите на „ Стомана “ има построен язовир – „ Лобош “, а „ Студена “ не е нито за промишлени, нито за икономически цели, т.е. за лов на риба.



Ревизоро дори разяснява, че „ ще помислим “ какво ще се прави с вецовете, които работят с питейна вода, в случай че стартират и други проблеми с равнищата на язовирите.
Разпити по случая „ Димов “: Водата от бент. „ Студена “ изтичала безотговорно, Ковачки идвал в Министерство на околната среда и водите В интервала преди водната рецесия в Перник ексминистърът не се допитвал до отрасловия си заместител
Утре в Министерския съвет ще се разискват всички разновидности за дълготрайно решение на водния проблем на Перник, разгласи кметът Станислав Владимиров. Разчетите са при настоящия воден режим водата да стигне до април.

По време на брифинга и той, и Емил Димитров изрично отхвърлиха да влязат в конкретика във връзка с ограниченията и във връзка с оферти като това да се почисти утайката на „ Студена “ в този момент – до момента в който язовирът е на практика празен. Единствено се разбра, че „ има изпратени хора по планините в близост “.
Снимка: bTV
Екоминистърът разгласи, че инспекциите по линия на вноса на боклуци в страната не престават, само че още веднъж има спор сред екологичните и икономическите съображения и ще се търси вид. „ Нямаме нищо срещу да влизат (боклуците – б.р.), само че нямаме гаранция, че е това, което е оповестено “, изясни Емил Димитров. По думите му 14 години не е имало методика за взимане на проби и тя е била направена едвам в този момент.
Риболовци предизвестяват: Водата в язовир „ Студена “ може да бъде отровена При пресушаване на воден обект, рибата от него би трябвало да бъде преместена, само че това към момента не се е случило
Затова и ще се търси повсеместен нов регулационен механизъм, който ще бъде разгласен от премиера. „ Сериозно се възнамерявам дали районните шефове и териториалните структури да не се въздържат от издаването на нови разрешителни, до момента в който не въведем новия механизъм “, означи Ревизоро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР