Приоритет номер едно остава прекратяването на войната, защото иначе страданията

...
Приоритет номер едно остава прекратяването на войната, защото иначе страданията
Коментари Харесай

Какво може да постигне конференцията за възстановяване на Украйна

„ Приоритет номер едно остава прекратяването на войната, тъй като другояче страданията ще продължат и провокациите ще нарастват всекидневно “, споделя Манал Фуани от Програмата на Организация на обединените нации за развиване (UNDP).

Конференцията (URC2022) е планувана още преди съветската инвазия, като част от поредност интернационалните начинания в поддръжка на напъните на украинското държавно управление за промени и демократизация, предизвикани от анексията на Крим. Сега тематиката на срещата са проектите за реорганизация и развиване на Украйна след съветското навлизане, при големите опустошения, хилядите жертви и милионите емигранти.

Швейцарският президент и външени министър Игнацио Касис сподели на конференция, че срещата на 4 и 5 юли не е донорско събитие, а стъпка към промени в Украйна, включително положително ръководство, децентрализация, разделяне на управляващите и битка с корупцията. Поканени са представители на 41 страни и 19 интернационалните организации, в това число основни фигури от Световната банка, Организация на обединените нации, Европейски Съюз и частния бранш. Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се причисли...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР