Приоритет на полицията в Благоевград е борбата с наркотиците. Наличието

...
Приоритет на полицията в Благоевград е борбата с наркотиците. Наличието
Коментари Харесай

Наркообразуващи култури се отглеждат във всички села на територията на община Петрич

Приоритет на полицията в Благоевград е битката с опиатите. Наличието на няколко граници в региона прави територията атрактивна и за залесяването на нарко образуващи култури, обясниха от Министерство на вътрешните работи за предаването „ Хоризонт за вас “. От ведомството регистрираха като сполучлива и акцията през август, когато няколко звена на Министерство на вътрешните работи с хеликоптер облитаха по въздух и ревизираха по земя планината Беласица и подгорието в Петричко. За страдание, продължава практиката да се засажда канабис в държавни горски територии, с цел да се избегне лична отговорност,  съобщи Димитър Кръстев – заместник-директор на полицията в регионалния град.
„ Няма по какъв начин нашата територия да не е  атрактивна за лица и обособени групи, които се занимават с такава активност, включително е и засяването и развъждането на наркообразуващи култури. Горе-долу от към един месец профилирана полицейска интервенция. Хеликоптерът ужасно доста ни оказва помощ при разкриване на тези култури, които са засети нормално в Държавен горски фонд и постоянно на отдалечени труднодостъпни места. Това се прави точно с цел да може да се отдалечи субектът  на инкриминираното действие от съответното закононарушение. Затова е толкоз мъчно да се стигне до действителен причинител, който да е арестуван на засята равнища с канабис. За всяка една открита равнища с канабис се образува досъдебно произвеждане “

Голям е процентът на хората във високопланинските села с присъди, заяви още Димитър Кръстев.

„ Както се майтапим с сътрудници, имаме повече хора арестувани и разобличени, в сравнение с нямаме.  Имам поради от живущите в региона. Голям е процентът на хората, които са получили към този момент присъди за засяване и развъждане на наркообразуващи култури. Тук критерият не е възрастта, а кой към този момент не е хващан за такова нещо, с цел да може да вземе условната присъда той, тъй като, в случай че признаеш и повторно те заловен, условната присъда става ефикасна “.

Наркообразуващи култури се отглеждат във всички села на територията на община Петрич, както и селата, които се намират в подножието на Беласица планина. Преди началото на профилираната интервенция, органите на реда са събрали суха маса канабис от 55 кг 440 гр и към 2 тона зелена маса - 1067 стръка канабис посочи Кръстев: 

„ При тази стилизирана полицейска интервенция, която беше извършена, са открити са унищожени 5393 броя растения с тегло 20 842 кг. Ние разреждане тази активност като добре проведена активност както от проведени незаконни групи, по този начин и от обособени лица. Със сигурност тази активност не се прави просто от някои заблудени баби и възрастни хора или локални хора, които не знаят какво вършат “.

Данните, които показа Димитър Кръстев са настоящи към 31 август.

Телефонните измамници са проблем в цялата страна, само че в Благоевградско няма самостоятелен контингент, който да се занимава с осъществяване на такава активност, само че:

„ Ние задържаме най-вече мулетата, както ги назоваваме – тези, които взимат парите действително от заблудените хора “.

Най-ефективна за телефонните измамници е схемата, в която те се показват за мними полицейски чиновници,  подчерта заместник-директорът на полицията в Благоевград и още веднъж посочи:

 „ Полицията не събира пари, с цел да финансира активността си по противопоставяне на телефонните измами, нито да взема подкупи, с цел да избави някой от наказателно гонене “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР