Принудителната ваканция на учениците в цялата страна вероятно засега няма

...
Принудителната ваканция на учениците в цялата страна вероятно засега няма
Коментари Харесай

Грипната ваканция на учениците вероятно няма да бъде удължена

Принудителната почивка на учениците в цялата страна евентуално към този момент няма да бъде удължена и учебните заведения ще отворят още веднъж на 12 март. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който взе участие във видеоконференция по отношение на разпространяването на COVID-19 и предприемането на ограничения за ограничение на заболяването. В нея се включиха министър председатели и президенти на няколко страни, в които има открити случаи на инфектирани с новия ковид.

Според Борисов затварянето на учебните заведения и на детските градини нанася вреди на бизнеса и изключително на дребните и междинни предприятия, защото родителите не могат да вървят на работа, с цел да гледат децата си. В същото време някои компании наемат хора, които да гледат децата, събират ги на едно място и резултатът бил най-малък и даже нулев.

Спирането на занятията пък основава проблем на учебните заведения, които би трябвало да наваксат с изпуснатия материал и в това време учениците да се приготвят за идните в края на образователната година матури, изпити след VІІ клас и национално външно оценяване след ІV клас. Учители към този момент показват терзания, че мъчно ще се оправят с преструктурирането на материала, а от просветителното министерство предложиха в неделя при положение на удължение на ваканцията да се търсят способи за отдалечено образование.

Борисов обаче заръча на Националния действен щаб за ковид да мисли за преустановяване на ваканцията. Още повече, че опитът в други страни демонстрира, че децата и юношите не са рискова група, а максимален риск от затруднения има при възрастните хора.

Училищата в цялата страна бяха затворени предходната седмица поради епидемията от грип вид Б и би трябвало да бъдат още веднъж отворени на 12 март. Това е втората грипна почивка, откакто през януари в съвсем цялата страна още веднъж не се учеше поради зараза от грип вид А.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР