Принудителна мярка - парична гаранция в размер на 3 000

...
Принудителна мярка - парична гаранция в размер на 3 000
Коментари Харесай

Кметският син лихвар плати с 3000 лева за свободата си

Принудителна мярка - парична гаранция в размер на 3 000 лева наложи прокуратурата на Адил Ахмед /33 г./ от шуменското село Лятно, който развивал противозаконна банкова активност. Той има период 7 дни, с цел да я внесе, стана ясно в петък от прокурор Яна Николова, представител на Окръжна прокуратyра - Шумен. На Адил към този момент е предявено обвиняване и събирането на доказателства за огромната му лихварска активност продължава.
Адил беше задържан в сряда а чиновници на "Икономическа полиция " откриха в къщата, където живее 31 дебитни карти с ПИН-кодове, персонални карти, 27 ключа на заложени коли, договорни ипотеки за парцели, златни украшения, преносими компютри, мобилни телефони и още движимости, оставени в залог.
Намерени са и близо 29 000 лева, Адил не работел, а имал пари да раздава заеми. Според "банкерските " му мемоари в три конфискувани бележника е развивал активност от 2015 година, а лихвата се движела към 10% месечно.
Адил е наследник на дългогодишния кмет на с. Пятно Ахмед Динар. Не е открита съпричастност на бащата към активността на сина, нито на други членове от семейството. Известно е, че хора освен от Лятно, а и от прилежащите села Църквица и Долина са разчитали на заеми от домашната банка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР