Принудени бяхме да преминем към ефективни протестни действия. От 12

...
Принудени бяхме да преминем към ефективни протестни действия. От 12
Коментари Харесай

Полицаите: 10 на сто увеличение на заплатите е подигравка

„ Принудени бяхме да преминем към ефикасни протестни дейности. От 12 октомври досега не бяха положени никакви старания от страна да министерството да се получат публични договаряния сред нас по тематиката с нарастването на главните месечни хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи “.  Това съобщи пред БГНЕС зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов. 

Недоволни от своето заплащане чиновниците на реда стартират серия от районни митинги, а по-късно ще преминат и към национални протестни дейности. Първата демонстрация е през днешния ден с митинг във Варна, по-късно са Русе, Кърджали, Пловдив, Видин. После Перник, Благоевград и т.н.  " Ако в границите на тези районни митинги не стартираме публични договаряния и на тях не бъдат реализирани задоволяващи и двете страни резултати, ние ще продължим с народен митинг. Дали сме си краен период до 8 ноември. Ако и той не реализира нужните резултати, сме подготвили следващи дейности, за които е рано да бъдат оповестявани “, сподели Кузманов. 

Той акцентира, че е воден неофициален разговор с политическото управление на министерството, само че оттова е получено предложение само за 10-процентно нарастване, което е залегнало в проектобюджета за следващата година. „ Това изрично не ни удовлетворява, тъй като се направи в последния миг. Другата причина да не го одобряваме е към този момент известното разпореждане, с което бяха увеличени заплатите в държавната администрация – министерства, фондове, организации, в границите на до 30 на 100. Колеги с специалности, съизмерими с нашите, взеха нарастване от порядъка на 28% под претекст работа в изискванията на пандемия. Аз не мисля, че има друга държавна работа, изключвам медицинските служащи, които да са преди нас във връзка с битката и присъединяване в ограниченията по ограничение на епидемията. Към това може да прибавите и митингите. Въобще Министерство на вътрешните работи живее в един различен свят през последните 7 месеца – свръхнатоварване, тежки условия на работа, заплаха от заразяване. Мисля, че 10 на сто при това състояние е насмешка “, разяснява още Илия Кузманов. 

Той напомни, че в митинга присъединяване ще вземат участие всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, а освен служителите на реда. „ Връщаме към наша остаряла процедура от учредяването на синдиката – безмълвни митинги с пушене и пиянство на вода. Нашето безмълвие е безапелационна оценка на това по какъв начин сме оценени от управлението, в това число и от Министерски съвет. Всички техни оценки от тях се оказаха лицемерни. Чухме суперлативи през април и май, както и до неотдавна, по време на митингите, оценките бяха отлични. В един миг бяха материализирани с подигравателни 10 на сто и то в последния миг “, безапелационен е зам.-председателят на СФСМВР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР