Принципът замърсителят плаща се прилага от почти всички държави в

...
Принципът замърсителят плаща се прилага от почти всички държави в
Коментари Харесай

Борис Бонев: Имаме основателни съмнения, че парите от данъците за коли не се харчат прозрачно и ефективно

Принципът „ замърсителят заплаща ” се ползва от съвсем всички страни в Европа. Той е логически – в случай че замърсяваш повече, би трябвало да плащаш повече. Въпросът е по какъв начин ще се харчат тези пари, откакто бъдат събрани. В момента имаме основателни подозрения, че те не се харчат транспарантно и дейно.
Това сподели столичния общинският консултант Борис Бонев от „ Спаси София” пред бТВ за предлагането да се усилят налозите на колите, които замърсяват повече. По думите му Столичната община е длъжна ясно да каже с парите, които ще събере от налог МПС, за какви съответни ограничения против замърсяването на въздуха ще отидат.

Относно план-сметката за почистването на София следващата година Бонев сподели, че тя е написана по един извънредно обикновен и неоснователен метод и чака от общинската администрация доста по-детайлен проект на това защо ще бъдат изхарчени 217 млн. лева Като неприятен образец той даде плануваните средства за ръчно метене – 13 млн. лева, които са 9 пъти повече от тези за механично разчистване.

" Армия от хора с метли, които почистват извънредно неефективно. Цялата план-сметка е написана по един извънредно обикновен и неоснователен метод, повдига много въпроси. Очаквам от адиминстрацията доста по детйлен проект, по който ще бъдат изхарчени тези пари ", изясни Бонев.

„ Има загадка на вота. В един предупреден избор няма значение кой по какъв начин е дал своя вот, тъй като никой от опозицията не направи даже обикновени стъпки, с цел да обезпечи различен претендент. В последна сметка е обикновено най-голямата партия да има ръководител на Общинския съвет, а останалите да имат зам.-председатели. Темата беше преекспонирана по един противен начин”, изясни Бонев в отговор на въпрос подкрепил и е кандидатурата на Елен Герджиков от ГЕРБ за ръководител на Столичния общински съвет (СОС).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР