Принцеса Маргарет, графиня Сноудън, е по-малката дъщеря на крал Джордж

...
Принцеса Маргарет, графиня Сноудън, е по-малката дъщеря на крал Джордж
Коментари Харесай

Принцесата в сянка: Маргарет

Принцеса Маргарет, графиня Сноудън, е по-малката щерка на крал Джордж VI и единствена сестра на кралица Елизабет II. Родена е на 21 август през 1930 година Вижте живота на принцесата в сянка:

Маргарет прекарва огромна част от детството си в компанията на по-голямата си сестра и родители.
 Маргарет Gettyimages
Като дребна Маргарет е била по-симпатична, в сравнение с по-голямата й сестра. И както става в приказките с красивите принцеси, ориста й е по-драматична. У дома всички се гордеели с прилежанието и образцовото държание на Елизабет, Марго обаче ги печелила с хубост, радостен манталитет, сексапил.

Животът й се трансформира фрапантно през 1936 година , когато чичо й крал Едуард VIII, се отхвърля от короната, с цел да се ожени за разведената Уолис Симпсън. На престола се възкачва татко и Джордж VI, а обичаната й огромна сестра внезапно се оказва в състояние на предстоящ монарх.
Подобно на сестра си, Маргарет няма официално обучение. Двете принцеси са възпитавани и обучавани в Бъкингамския замък. Въпреки това, след навършване на 18 години Маргарет стартира да взе участие в публичния живот, заемайки роля на патрон на доста благотворителни организации.

Народът обожавал престолонаследницата Елизабет – съвършената британска дама. Бил влюбен обаче в принцеса Маргарет, която им давала, каквото желаят – кралска персона, с държание и лъчение на кинозвезда.

Маргарет е по-екстровертната принцеса, обича празненствата и да е център на вниманието. През тъжните години по време и след войната медиите на драго сърце описват за по-малката принцеса. Тя се трансформира в фаворитка на народа – принцеса Даяна на своето време .

Маргарет се влюбва в Питър Таусент, адютант на татко й. Питър е доста по-възрастен от нея и освен това към момента женен, с две деца. След като Питър получава бракоразвод двамата възнамеряват да се оженят.
 Маргарет Gettyimages
Обаче в същото време умира крал Джордж VI. На престола се възкачва Елизабет. Тя е посъветвана от Англиканската черква да не позволява на сестра си да подписа брак с разведен мъж, чиято някогашна брачна половинка е жива.

В сметка се вършат промени в закона за кралските бракове и намесата на Кралицата стажа ненужна. За да съблюдава моралните условия, Елизабет споделя на сестра си, че може да се ожени, само че ще би трябвало да се откаже от купите си и да напусне двореца. Маргарет и нейните деца няма да имат каквито и да е било права в кралското семейство и над короната. Не се знае дали повода за раздялата на Маргарет и Таунсен е точно това, само че е реалност, че по този начин обсъжданият им брак не се състои.
 Маргарет Gettyimages
Няколко години по-късно принцесата се омъжва за известния фотограф Антъни Армстронг-Джоунс.Тяхната връзка протича под знака на отдадеността и абсурда. Годежът им шокира целия свят, а злите езици приказват, че Маргарет взема решение да се омъжи за Джоунс, единствено тъй като някогашният ѝ обичан Таунсен към този момент е сгоден за друга.  От брака си с него Маргарет има две деца. Медиите наблюдават обществения й живот, в който вземат участие елементарни хора – а не аристократи – като артисти, артисти и писатели.

След няколко години на първа страница на таблоидите изскача фотография на Маргарет, която целува флиртува със 17 години по-младия Роди Леуелин. По-късно тя признава, че с бракът ѝ е свършено.  През 1978 година, се развежда с Антъни Армстронг-Джоунс. Така става първата дама в кралското семейство, чиито брак легално е приключил. 

Нейният любовен живот играе значима роля в модернизирането на любовта сред кралските особи. Начинът, по който през днешния ден принц Хари държи обичаната си Меган за ръка в никакъв случай нямаше да бъде вероятен, в случай че не беше Маргарет.

Нейният бракоразвод й е спечелил отрицателен имидж измежду обществото. След това името и се появява в медиите свързвано с сантиментални афери с още няколко мъже.

Здравето й последователно се влошило през последните две десетилетия от живота й. Принцесата била буен пушач през по-голямата част от живота си. Претърпява белодробна интервенция през 1985 година, разболява се от пневмония през 1993 г

Принцеса Маргарет умря в болница " Крал Едуард VII " на 9 февруари 2002 година

Вижте още за кралското семейство:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР