Принцеса Хая бинт ал Хусейн, съпруга на един от най-известните

...
Принцеса Хая бинт ал Хусейн, съпруга на един от най-известните
Коментари Харесай

Съпруга на емира на Дубай поиска защита срещу принудителен брак

Принцеса Хая бинт ал Хусейн, брачна половинка на един от най-известните водачи в Близкия изток, изиска от съд в Лондон отбрана против насилствен брак, оповестиха Би Би Си и " Гардиън ".

Известната като трета подред " дубайска принцеса ", решила да избяга от емирството, стартира във вторник делото в лондонски съд, с което желае право на настойничество над децата (с които напусна Обединените арабски емирства) и заповед за отбрана. Все още не са известни детайлности за желае ѝ.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, емир на Дубай и министър председател на ОАЕ, пробва да си сътвори облик на политически и стопански модернизатор на страната си. Известен с поемите си (каквато написа и за Катар), той разгласява в " Инстаграм " яростно произведение, в което обвиняваше неназована жена в изменничество.

Ал Мактум желае от съда да обезпечи връщането на децата в Дубай и да се ограничи съобщаването на информация за заповедите, които би издала институцията (съдията отхвърля последното искане).

Шестата брачна половинка на на шейх Мохамед, в този момент 45-годишна, е омъжена за него от 2004 година Родена в Йордания, тя е известна и като състезател в страната си, която съставлява в конния спорт на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година Бягството ѝ в началото бе в Германия, само че след това бе соъобщено, че живее в центъра на Лондон, в къща за 107 млн. $. Би Би Си отбелязва, че в случай че брачният партньор ѝ изиска тя да се върен в Дубай, това би могло да е дипломатически проблем за близката с ОАЕ Англия.

Две от дъщерите на шейх Мохамед (за който се твърди, че има общо 23 деца) са се опитвали да избягат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР