Принцеса Даяна обличаше много спиращи дъха тоалети през годините, оставяйки

...
Принцеса Даяна обличаше много спиращи дъха тоалети през годините, оставяйки
Коментари Харесай

Черната овца на принцеса Даяна вече е най-скъпият пуловер, продаван някога на търг

Принцеса Даяна обличаше доста спиращи дъха тоалети през годините, оставяйки след себе си незаличимо въздействие върху историята на модата, защото тя е обвързвана с кралския дрескод, семиотиката и доста други. От нейната незабравима булчинска рокля до черната кадифена коктейлна рокля, нежно наречена нейната от медиите " роклята за възмездие ", която тя носи през 1994 година, даже до пионерската податливост към свободното време, която показва през 90-те години, дръзкото възприятие за жанр на Даяна се трансформира в част от нейното трайно завещание.  

Но и в четвъртък в Ню Йорк върхът за най-висока цена, платена в миналото на търг за дреха, носена от принцеса Даяна, не беше строшен от елегантна вечерна рокля или необичаен дизайнерски аксесоар. Овациите и парите обра всекидневно плетиво.  

Пуловерът " черната овца ", е носен за първи път от починалата Даяна, когато тя участва на поло мач през 1981 година, до момента в който е била сгодена за настоящия крал Чарлз III. Това беше и черешката на тортата на последния търг на фешън икони на " Sotheby`s " в Ню Йорк и донесе 1 143 000 $ единствено за 15 минути наддаване.  

Преди това, върхът на рекордните продажби за част от дрешника на Даяна, се държеше от бална рокля на Виктор Еделстайн, проектирана за нея през 1989 година Кестенявата на цвят дреха от копринено кадифе без презрамки значително се смяташе за главен образец за стилното съзряване на Даяна. Тя се продаде за 604 800 $ на търг по-рано тази година.  

Но странната плетка, продадена през днешния ден, освен засенчи тази рекордна сума, само че и се трансформира в най-ценния пуловер, продаван в миналото на търг. Този връх преди беше държан от жилетката на Кърт Кобейн по време на осъществяване на Nirvana в MTV Unplugged, припомня " Sotheby’s ".  

Създадена през 1979 година от дизайнерите на плетива Сали Мюър и Джоана Озбърн под техния лейбъл " Warm & Wonderful ", дрехата включва модел на бели овце, подредени в редове. Една черна овца се откроява от тълпата в предната част на пуловера.  

Въпреки това, единствено седмици откакто Даяна го облече, тя още веднъж го постави, само че се открои дребна бримка и беше върнат на етикета от Бъкингамския замък. Мюър и Озбърн не се поколебаха да й изплетат чисто нов, а по-късно получиха благодарствено писмо от двореца. По-късно Даяна отново се появи с подобен на мач по поло през 1983 г.  

Първоначално пуловерът се очакваше да доближи сред 50 000 и 80 000 $, само че след общо 44 предложения цената доближи 14 пъти по-висока от предстоящата, съгласно " Sotheby’s ".  

" Развълнувани сме, че този скъп пуловер към този момент откри нов дом, носейки със себе си трайното завещание на принцеса Даяна ", споделиха Мюър и Озбърн в изказване, представени от CNN.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР