Принцеса Даяна направи истинска революция в кралската мода с помощта

...
Принцеса Даяна направи истинска революция в кралската мода с помощта
Коментари Харесай

Принцеса Даяна и стилът, който разтърси кралската мода

Принцеса Даяна направи същинска гражданска война в кралската мода благодарение на някои от най-големите дизайнери в света по време на дворцовия й живот.

" Тя се трансформира в фешън икона по същия метод, по който Джаки Кенеди или Одри Хепбърн - вечен, грациозен и към момента съвременен ", споделя Елери Лин, куратор на изложбата " Даяна: Нейната фешън история " в двореца Кенсингтън в Лондон.

Наричана " Срамежливата Ди " преди брака си с принц Чарлз, през 1981 година русокосата хубавица излезе от черупката си и осъзна, че облеклата могат да бъдат употребявани като мощен инструмент за връзка.

" Принцесата работи в тясно съдействие с дизайнери като Катрин Уокър, с цел да оформи личността си посредством облекла ", споделя Софи Гудуин, фешън шеф на списание " Татлър ".

Даяна усвои изкуството да носи подобаващата рокля за подобаващия мотив. Тя носеше ярки облекла, когато посещаваше приюти, с цел да наподобява топло и налично. При задгранични визити избираше тоалети, въодушевени от националните цветове, като бялата рокля с червени краски при пътуването й до Япония през 1986 година Дори си беше забранила ръкавиците, тъй като обичаше да влиза в контакт с хората, с които се среща.

Снимките на принцесата, която се ръкува с заболели от СПИН пациенти през 1987 година, помогнаха за разграждането на митовете към заболяването, в това число неоснователния боязън, че тя се предава посредством досег.

Една от най-фотографираните дами разбираше разпоредбите на кралското облекло, само че не се опасяваше да ги разчупва. Тя наруши протокола, обличайки черна вечерна рокля, носена публично от роялистките единствено по време на печал. Нейни тоалети са включвали и мъжки детайли като смокинг и вратовръзка.

„ Това е много самоуверен, занимателен взор, който не очаквате от принцеса ”, показва Лин. Даяна е и първата жена в кралското семейство, носила панталони на вечерно събитие. Тя оказа помощ и за модернизирането на кралския дрешник с тоалети, които оставиха трайни мемоари. Така да вземем за пример кадифената вечерна рокля на дизайнера Виктор Еделщайн, която принцесата облече в Белия дом през 1985 година, е една от най-известните й. В тази рокля принцесата танцува с американския артист Джон Траволта на шлагера " Трябва да танцуваш " от кино лентата " Треска в събота вечер ", в който той взе участие. Наричана още „ Роклята на Траволта ”, тя даже има лична страница в Уикипедия и беше продадена за 318 000 $ на търг през 2013 година

След развода си с принц Чарлс през 1996 година, Даяна още веднъж смени стила си, изоставяйки английските дизайнери и насочвайки се към интернационалните фешън къщи като тези на Диор, Лакроа или Шанел. Тя се освободи от непотребните декорации, тафтата и огромните бални рокли и избра по-дръзки тоалети като роклята в небесно синьо на Жак Азагури с надълбоко деколте и дължина над коляното, която изглеждаше неприемлива за двореца.

" В продължение на години принцесата от Уелс беше единствената фешън фикс идея и предходник на актуалния искра, както го познаваме ", написа Сара Мауър във в. „ Дейли Мейл ”. Стилът на тогавашната срамежливка е необятно заимствуван, към момента въодушевява дизайнерите и даже има наличие в ерата на обществените медии. Страница в „ Инстаграм ”, наречена " Принцеса Даяна вечно ", всекидневно разгласява фотоси с принцесата в разнообразни дрехи, учейки и най-младите на кралски усет към живота и модата. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР