Принцеса Даяна беше един от най-обичаните членове на британското кралско

...
Принцеса Даяна беше един от най-обичаните членове на британското кралско
Коментари Харесай

Принцеса Даяна през очите на синовете ѝ

Принцеса Даяна беше един от най-обичаните членове на английското кралско семейство. Тя постоянно е била измежду хората, покрай техните проблеми и точно по тази причина остава в спомените им с благия си и земен темперамент, мощно изявеното възприятие за човещина и множеството си благотворителни дела.

Освен представител на кралското семейство, Даяна беше и майка на две деца. В нов документален филм изпълнителният продуцент Ник Кент и режисьорът и продуцент Ашли Гетинг описват историята ѝ от нов ъгъл – по-искрен, по-личен и по-човешки – каква е била тя през очите на синовете ѝ.
Ник Кент и Ашли Гетинг
„ В документалното кино постоянно търсиш история, която не е разказвана преди – споделя Кент. – Толкова доста филми са правени за принцеса Даяна през годините, евентуално тя е една от най-разнищваните персони в света. Но никой не е погледнал историята ѝ през гледната точка на двамата души, които евентуално са я познавали повече от всеки различен “.

„ И са я обичали най-вече “, добавя Гетинг.

Този филм показва една друга версия за Даяна, точно тъй като децата познават родителите си по метод, по който никой различен не би могъл. Точно такава е и гледната точка на Уилиям и Хари – те помнят своята майка най-много с възприятието ѝ за комизъм, шегите и лудориите ѝ. За тях тя е индивидът, който им е разкрил живота отвън стените на двореца.

„ Винаги ще я помня с тази обич, която беше осезаема даже да е в другия завършек на стаята – споделя принц Хари. – В същото време поддържаше лудориите ни. Идваше да ни гледа на футболни мачове и постоянно скриваше бонбони в чорапите ни. Аз си ги събирах и заключвах в шкафчето “. -->

Този свят остава прикрит, изключително за членовете на кралското семейство – техен дълг е да пазят персоналния си живот в загадка, когато непрекъснато са под светлините на прожекторите. Двамата принцове обмислят деликатно решението си да издадат такава интимна част от живота и спомените си пред целия свят. И когато се съгласяват, го вършат от цялото си сърце.

„ Принц Уилиям и принц Хари споделят по какъв начин майка им се е пробвала да им даде колкото може по-нормално детство при тяхното състояние – коментира Ник Кент за това, което му е направило най-силно усещане от техните разкази. – Докато с Ашли работихме по плана, си мислехме, че принц Уилиям и принц Хари ще бъдат щастливи да покажат приключения филм на децата си и да кажат: „ Това беше баба ви “.

Виждайки принцесата през техните очи, доста от акциите ѝ получават нов смисъл. Даяна постоянно ще остане основна фигура в развиването на модерното общество. Нейните дейности и визии спомагат да се отворят обществено тематики като СПИН-а, минните полета, психологичното здраве, изоставянето на децата. Това са съществени тематики, които с години са били порицавани и прикривани от политици и медиите.

Загубата на човек, който живее, с цел да промени света за всички нас, е сложна. Дълго време лишава на децата ѝ да превъзмогнат страданието, което към момента е част от тях.

Премиерата на „ Даяна, нашата майка: Нейният живот и завещание “ (Diana, Our Mother: Her Life and Legacy) ще съвпадне с 20-годишнината от гибелта на принцесата. Тя почина на 31 август 1997 година при автомобилна злополука.

„ Не минава ден, без да се сетя за нея – признава принц Уилиям. – 20-годишнината е подобаващ миг за нас да си напомним всички хубави неща за нея, а и да я представим под нов, чужд до момента ъгъл “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР