Принцеса Басма бинт Сауд бин Абдулазис ал Сауд, известна саудитска

...
Принцеса Басма бинт Сауд бин Абдулазис ал Сауд, известна саудитска
Коментари Харесай

Изчезна известната саудитска принцеса Басма бинт Сауд

Принцеса Басма бинт Сауд бин Абдулазис ал Сауд, известна саудитска кралска персона, която се е застъпвала за филантропични дела, е изчезнала, като счита, че е под домакински арест в Рияд без повдигнато обвиняване, оповестява " Дойче веле ".

Източник, непосредствен до принцесата, който е поискал да остане неизвестен поради опасения за сигурността, е споделил, че макар че фамилията е било в контакт с кралската персона, принцеса Басма не може да приказва намерено, тъй като връзките ѝ се наблюдават.

Принцеса Басма от дълго време се застъпва за конституционна промяна и филантропични проблеми в Саудитска Арабия и в целия район.

Предполагаемият ѝ домакински арест, дружно с щерка ѝ, идва, откакто саудитски критици вбесиха фактическият саудитски началник престолонаследника Мохамед бин Салман, което докара до убийството, изгубването, хвърлянето в пандиза и заплашването на рецензии и елементи от кралското семейство.

Саудитските управляващи не са дали отговор на настояванията на " Дойче веле " за коментар.

Източникът е прецизирал, че принцеса Басма е била арестувана през март тази година по съмнение, че се е пробвала да избяга от страната с пълнолетната си щерка, откакто тя е трябвало да пътува до Швейцария за лекуване. Оттогава, настояват източниците, саудитските управляващи не са дали отговор на настояванията им за информация.

Документи, видени от " Дойче веле ", демонстрират, че принцеса Басма е имала позволения да излети от Джеда на 18 декември предходната година, съпроводена от щерка си, за незабавна здравна помощ по искане на швейцарския ѝ доктор. Американският юрист, който е провел евакуацията ѝ, Леонард Бенет, е споделил, че самолетът на принцесата не е получил позволение да излети и не ѝ е било позволено да напусне.

Бенет сподели към два месеца по-късно, " тя просто излезе от радара, никой не знае къде е. Всъщност се страхувахме от най-лошото ".

След продължителни опити да ѝ се обадят, " тя се появи и звучеше като заложница ", сподели той.

Въпреки че полетът е бил за Женева, Бенет сподели, защото е планувано да пътува през Турция, обсъждана от Рияд като враждебна страна, пътуването е провокирало подозрения.

" Те направиха следствие, с цел да открият дали (твърденията за бягство) са правилни и към този момент са го завършили, само че и до момента няма отговор ", посочи източникът, непосредствен до принцеса Басма, допълвайки: " Оказа се, че е погрешна информация, само че към момента не знаем за какво е арестувана. "

Източникът е прецизирал, че не знаят кой е поръчал нейния арест, само че настоя, че той не бил политически стимулиран и не бил поръчан със знанието на ръководещите кралски особи.

Приятел и бизнес сътрудник, който също не е поискал самоличността му да бъде разкрита, удостовери, че принцесата е " изчезнала " от март, само че съобщи, че ръководещото семейство би трябвало да знае къде се намира.

" Няколко източници там настояват, че не считат, че Мохамед бин Салман знае, само че аз не съм склонен - той знае. Затова желаеме да знаем каква е неговата позиция. Защо е арестувана? "

Майка на пет деца, принцеса Басма стартира да написа за саудитските медии през 2006 година, само че по-късно стана бизнесдама и публичен глас за промени, с които не всеки път са били съгласни владетелите на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР