Принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет II и

...
Принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет II и
Коментари Харесай

Запознайте се с Ан - единствената дъщеря на Елизабет II, която остана в "периферията" на кралската история

Принцеса Ан - единствената щерка на кралица Елизабет II и принц Филип и едно от четирите им деца - като че ли остава в " периферията " на кралската история. Ан Елизабет Алис Луиз Уиндзор е родена на днешната дата през 1950 година.

Принцесата поема повече от 500 обществени уговорката на година и макар от време на време странното си държание, тя е един от най-възхитителните членове на Кралското семейство, написа Vesti.bg.

Конете и конните надпревари са нейната пристрастеност. На 21-годишна възраст тя печели 3-дневно съревнование по конна езда. Тогава от BBC е определена за персона на годината в категория " Спорт " за 1971 година В продължение на повече от 5 години се състезава за Англия, като печели сребърен орден както в самостоятелни, по този начин и в отборни дисциплини по време на Европейското състезание през 1975 година в Германия.
След това през 1976 година взе участие и в Олимпийските игри в Монреал като част от националния тим на Англия.
Въпреки че към този момент се е отказала от ездата, принцесата остава дейна в света на конните надпревари. През 1986 година тя става президент на Международната федерация по конен спорт и е ръководител на Асоциацията по езда за хора с увреждания. Освен това Ан е и член на Международния олимпийски комитет.

Ан се омъжва за собствен съотборник и капитан на националния тим Марк Филипс през 1973 година в Уестминстърското абатство. Двамата имат две деца - Питър, които се ражда през 77г. и Зара - родена през 1981 година
В началото на 1974 година беше осъществен опит за похищение на принцесата и макар че Ан беше невредима, нейният персонален телохранител, назначен от двореца, беше прострелян по време на случая.
Принцесата и Филипс се развеждат през април 1992 година, а през декември същата година тя се подписва брак с Тимъти Лорънс, пълководец на Кралския флот. Двойката не залага на грандиозна женитба, а по скоро на дребна частна гала.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР