Принц Уилям ще играе важна роля в коронацията на баща

...
Принц Уилям ще играе важна роля в коронацията на баща
Коментари Харесай

За разлика от Хари, Уилям ще има ключова роля в коронацията - ето каква!

Принц Уилям ще играе значима роля в коронацията на татко си крал Чарлз III, която ще се състои тази събота, 6 май.

По време на церемонията, която ще се организира в Уестминстърското абатство, 40-годишният херцог на Кеймбридж ще връчи на монарха кралския епитрахил и кралската тога, с които крал Чарлз ще бъде коронован. Това е записано в програмата за коронацията, оповестена на уеб страницата на Църквата на Англия.



Както отбелязва уебсайтът на църквата, епитрахила и мантията “представляват това, което кралят, като суверен, е получил от Бог “. Точно както за кралица Елизабет II е бил направен епитрахил за коронацията ѝ през 1953 година, по този начин и крал Чарлз III е поръчал собствен личен за огромния си ден. Според уеб страницата той ще включва известна християнска иконография, както и палмови клончета.

Самата тога също има впечатляваща история. Според Royal Collection Trust тя, е направена от златен плат и включва шарки на листна, корони, цветни лилии и орли с цветни рози, бодили и трилистник “. Тя е направена за първи път за коронацията на крал Джордж IV.



След като принц Уилям показа кралския епитрахил и кралската тога, епископът на Дърам ще облече краля в епитрахила, а по-късно принц Уилям, баронеса Мерон и помощник-епископите ще го облекат в мантията.

И това няма да са единствените задания на принц Уилям. След като кралят бъде коронясан, принцът на Уелс ще коленичи пред него и ще рецитира Почитта на кралската кръв (Homage of Royal Blood).

Но принц Уилям няма да бъде единственият в кралското семейство, който ще има роля по време на коронацията. Неговият 9-годишен наследник принц Джордж също ще взе участие. Той ще бъде един от осемте пажове на достойнството. Така Джордж ще стане част от процесията, която ще се насочи към Уестминстърското абатство и ще носи одеждите за коронацията на краля.



“Родителите му са доста разчувствани и се радват, че той ще бъде паж “, сподели представител на принца и принцесата на Уелс пред сп. People. “Това е нещо, за което родителите му са мислили дълго и настойчиво и чакат с нетърпение… и съм сигурен, че Джордж. "
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР