Принц Уилям неочаквано бе въвлечен в центъра на политиката в

...
Принц Уилям неочаквано бе въвлечен в центъра на политиката в
Коментари Харесай

Президентът на Израел помоли принц Уилям да изпрати послание на мир към палестинците

Принц Уилям ненадейно бе замесен в центъра на политиката в Близкия Изток, откакто президентът на Израел изиска от него да изпрати обръщение на мир към водача на Палестинската автономност.

Херцогът на Кеймбридж е на първото публично посещаване на представител на кралското семейство на Англия в Израел от основаването на страната през 1948 година

Той бе посрещнат и поздравен от държавния глава  Реувен Ривлин като " принц и поддръжник ". В обществената им среща пред представители на международните медии херцогът отговори: " Много се надявам мирът в този регион може да бъде реализиран ".

Президентът Ривлин, чиито встъпителни думи бяха за футбола и представянето на Англия на Световното състезание, насочи обръщение за напрежението в района, което наподобява е било деликатно квалифицирано, отбелязва английския в. " Телеграф ".

" Знам, че ще се срещнете с президента Абас - сподели той, визирайки президента на Палестинската автономност. - Аз бих желал да му изпратите обръщение на мир. И му кажете, че е време да намерим дружно пътя към построяването на доверие. "

" Да изградим доверие като първа стъпка, която да докара до схващане, да докара до края на нещастието сред нас, която продължава повече от 120 години. Бог да Ви благослови ", споделя президентът и изрича почитанието си към кралицата.

Той назовава херцогът " поддръжник ", добавяйки: " Вие пишете нова страница от историята. Защото ние сме имали доста крале и принцове, които са идвали в Йерусалим в историята на Йерусалим, който е на три или четири хиляди години, а Вие сте първият, който идва освен като принц, само че и като поддръжник. Приветстваме Ви с добре пристигнали от дълбините на сърцата си ".

По-рано принц Уилям, който е на петдневна обиколка в Близкия Изток, се срещна и с министър-председателя Бенямин Нетаняху и брачната половинка му Сара. 

Преди това херцогът на Кеймбридж посети мемориала на Холокост " Яд ва-Шем ", където се срещна с персонални истории на някои от милионите жертви на нацизма. Той дефинира като " отблъскващ " типът на обувките в музея, останали от евреите, убити в лагерите на гибелта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР