Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да могат

...
Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да могат
Коментари Харесай

Хари и Меган Маркъл получиха жадуваната свобода

Принц Хари и брачната половинка му Меган повече няма да могат да употребяват кралските си трофеи, приключва се и финансирането им с държавни средства, се показва в изказване на Бъкингамския замък, представено от BBC.
Херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че считат да върнат 2,4 млн. паунда, изхарчени от английския бюджет за ремонта на имението " Фрогмор Котидж " в Уиндзор. Това обаче ще остане фамилният им дом във Англия.
Освен това принц Хари и Меган Маркъл към този момент не могат да бъдат публични представители на кралицата.
" След месеци диалози и полемики от последните дни, аз се веселя, че ние дружно намерихме градивния и осигуряващ поддръжка метод към идващите стъпки на моя внук и фамилията му.
Хари, Меган и Арчи постоянно ще си останат обичани членове на моето семейство. Цялото ми семейство се надява, че днешното съглашение ще им разреши да стартират да построяват благополучен и спокоен нов живот ", се споделя в изказването на Елизабет Втора.
В него е посочено, че Хари и Меган схващат, че ще им се наложи да се откажат от осъществяването на кралските си отговорности. С благословията на кралицата херцогът и херцогинята на Съсекс ще продължат да поддържат своите частни благотворителни начинания и връзки, отбелязва текстът от Бъкингамския замък.
" Признавам провокациите, които са изпитали вследствие на интензивния надзор през последните две години и поддържам желанието им за по-независим живот ", отбелязва Елизабет Втора.
Британската кралица изрази удовлетворение от досегашните им обществени отговорности. " Искам да им благодаря за цялата им всеотдайна работа в цялата страна, за богатството на обществото и съм изключително горда от това по какъв начин Меган толкоз бързо се трансформира в част от фамилията. Надеждата на цялото ми семейство е, че днешното съглашение им разрешава да стартират да построяват благополучен и спокоен нов живот ", написа тя.
Новото съглашение ще влезе в действие напролет на тази година. То беше подписано откакто преди 10 дни Хари и Меган обявиха, че желаят да се откажат от уговорките, свързани с кралската фамилия и ще се стремят към финансова самостоятелност. Те разкриха, че възнамеряват да живеят във Англия и в Канада.
От двореца прецизираха, че няма да разкрият по какъв начин ще бъде проведена защитата на Хари и Меган в бъдеще.
По-рано публицисти неведнъж питаха кой и по какъв начин ще заплаща за сигурността на кралската двойка – изключително в случай че ще живее отвън рамките на страната. В момента с защитата на членовете на кралската фамилия, включително на Хари и Меган, е ангажирана английската полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР