Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност

...
Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност
Коментари Харесай

Есекс вече има своята първа херцогиня

Принц Хари и Меган Маркъл публично се врекоха във честност и обич на 19 май в катедралата "Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор. Новите съпрузи получиха от кралица Елизабет Втора и купите херцог и херцогиня на Съсекс. По този метод принц Хари става Негово Кралско Височество, херцог на Съсекс, а госпожа Меган Маркъл по силата на брака ще стане Нейно Кралско Височество, херцогинята на Съсекс.

По традиция мъжете от британското кралско семейство получават най-малко още една благородническа купа в деня на сватбата си, която приема и брачната половинка им. Каква да е купата, преценя суверенът.

Както се очакваше Меган Маркъл не стана принцеса. Американската актриса обаче ще е първата херцогиня в историята Съсекс. Причината е, че нито един от двата брака на единствения предходен херцог на Съсекс не е бил утвърден от татко му Джордж Трети - първи крал на Обединеното кралство Англия и Ирландия (1801-1820 г.).

Кралица Елизабет Втора даде още две трофеи на принц Хари от Уелс - граф Дъмбартън и барон Килкил, които са обособени трофеи надлежно за Шотландия и Северна Ирландия.

Принц Хари заема шесто място в реда на заместничество на кралския трон.

Съсекс (на британски: Susse) е крайбрежно историческо графство в Югоизточна Англия с основен град Брайтън. То граничи на север със Съри, на изток с Кент, на юг с Ла Манша и на запад с Хемпшир. Към 2012 година е разграничено на две административни графства: Западен Съсекс и Източен Съсекс.

Бра̀йтън (Brighton) е град на южното крайбрежие на Англия, графство Източен Съсекс. Населението му надвишава 155 хиляди поданици. Брайтън е известен британски морски курорт, ситуиран на югоизточното крайбрежие на Ла Манша. Привлича към 8 милиона туристи годишно.

Сред забележителностите на града е Кралският павилион - псевдоориенталски замък на насладите, построен в края на 18 в. от тогавашния принц-регент, по-късно крал Джордж ІV. Причудливите минарета и куполите в индийски жанр са допълнени от интериор в китайски жанр. Той несъмнено е един от най-натруфените дворци в цяла Европа. Кралица Виктория и брачният партньор й Алберт са чести гости, само че кралицата не е очарована от атмосферата на крайморския град и в последна сметка престава да го посещава.

Административен център на Западен Съсекс е град Чичерстър (Chichester) с население от към 26 800 индивида. Градът е ситуиран е на 27 м надморска височина в крайбрежната равнина, на брега на залив на протока Ла Манш и на 90 км югозападно от столицата Лондон. Селището съществува по време на завоюването на Англия от Римската империя, а през V век става столица на кралството Съсекс. В града е ситуиран Чичерстърският университет.

В рамките на графството е била борбата при Хейстингс през 1066 година, в която норманският херцог Уилям Завоевателя - най-могъщият средновековен държател във Франция, побеждава саксонците и се възкачва на британския трон (1066-1087 г.).

Сред забележителностите в графството е Операта в Съсекс , която разчита съвсем напълно на ВЕИ сила. Още през 2012 година един от най-известните оперни театри във Англия разгласи, че отговорът в действителност е във вятъра, когато се питаме по какъв начин да понижим сметките за електрическа енергия и да ограничим нездравословното си влияние върху околната среда. Глиндебърн в Съсекс „ подвигна завесата “ на нова вятърна турбина. А това пък я трансформира в първата арт-организация в Обединеното кралство, която генерира личната си електрическа енергия благодарение на огромна вятърна турбина.

Друга забележителност на графството са кокошките Съсекс . Английската порода е основана в едноименното графство посредством кръстосване на локалните кокошки с петли от породите Брама, Корниш, Кохинхи и Орпингтон. Тя е за месо и за яйца, има бърз напредък, спокойни и положителни носачки, в това число и през зимата. Светлият Съсекс е най-разпространен в Европа, до момента в който Трикольорът "предпочита " Съединени американски щати.
Петел от тази порода тежи 4 кг, а кокошката - 3-3.5 кг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР