Принц Филип заплашил да изхвърли кралицата от колата си, след

...
Принц Филип заплашил да изхвърли кралицата от колата си, след
Коментари Харесай

Принц Филип, който участва в зрелищна катастрофа, заплашил кралицата, че ще я изхвърли от колата си докато...

Принц Филип заплашил да изхвърли кралицата от колата си, откакто тя на няколко пъти изпищяла от смут до момента в който той карал неразумно по пътя. Това описа Джайлс Брандред, непосредствен другар на херцога на Единбург и негов биограф, пред Би Би Си.
 

Разкритието се появява, откакто страна ясно, че  97-годишният брачен партньор на британската кралица катастрофира тежко с автомобила си тази седмица . Цяло знамение е, че той се отърва без пострадвания.

Биографът Брандрет разяснява случая и уточни, че принцът е прочут с бързото си каране.
 
Той си спомни история, разказана му от братовчедката на Филип – графиня Маунтбатън. Веднъж татко ѝ прекарал цялостен час в една кола с кралското семейство, то който косата му настръхнала.
 
Кралицата „ мрънкала “ под носа си и подскочила, когато автомобилът минал с гневна скорост по път в Западен Съсекс. Това предиздвикало принца да се обърне към нея и да ѝ се озъби: „ Виж какво, в случай че още един път направиш това, ще те изхвърля от колата “.
 
След  напрегнатото пътешестване лорд Маунтбатън попитал кралицата за какво не протестирала, на ко ято тя дала отговор: „ О, само че ти чу какво сподели той. И беше сериозен “.
 
Бързото шофиране на принца поражда терзания от десетилетия, а злополуката от тази седмица разпали дебатите за това, че Филип към този момент би трябвало да се откаже от карането.
 
В книгата си от 1954 година в книгата си: „ Херцогът на Единбург: портрет от неговия камериер “ Джон Дийн разкрива, че малко откакто Филип и Елизабет II се сгодили през 1947 година, бъдещият принц бил забъркан в тежка злополука. На път за Глостършър той се забил с дърво, а по-късно се блъснал и в ограда. 26-годишният тогава принц се отървал с няколко синини и изкълчено коляно. Бил избавен от преминаващ водач, който го забелязал да стои до разрушената кола в среднощ.

Превод и редакция: Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР