Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет II, навършва днес

...
Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет II, навършва днес
Коментари Харесай

Принц Филип става на 97 години


Принц Филип, брачният партньор на английската кралица Елизабет II, навършва през днешния ден 92 години. Вече 70 години херцогът на Единбург е основната фамилна опора на монарха.

Англия означи през вчерашния ден по този начин наречения формален рожден ден на 92-годишната кралица, която по традиция празнува два рождени дни. Филип обаче по този начин и не се появи на обичайния за този ден церемониал на Кралската конна армия. Той не се появи и на балкона на Бъкингамския замък, където се събраха представителите на Уиндзорската династия.

Неговото неявяване накара вестник „ Дейли експрес “ да допусна, че херцогът може би не е в Лондон, а си почива в Уиндзорския палат или имението Сандрингам в графство Норфолк.

Престолонаследничката, принцеса Елизабет и лейтенант Филип Маунтбатън /английския превод на семейството Батенберг/ подписват брак в Уестминстърското абатство на 20 ноември 1947 година Двамата имат четири деца – принцовете Чарлз, Ендрю и Едуард и принцеса Анна.

В края на лятото на 2017 година принц Филип публично се отдръпна от отговорностите си като член на кралското семейство, въпреки че продължава да съпровожда кралицата на разнообразни мероприятия.

Неговите отговорности се състоят в придружаването на монарха по време на визити в страната и чужбина. Единбургският херцог постоянно участва на множеството събития с присъединяване на кралица Елизабет II. Принц Филип съвсем в никакъв случай не дава изявлението и изказвания.

На 20 ноември предходната година кралицата и херцогът означиха „ платинена женитба “ - 70 години от сключването на брака си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР