Принц Чарлз едва ли е най-очакваното име, когато стане въпрос

...
Принц Чарлз едва ли е най-очакваното име, когато стане въпрос
Коментари Харесай

Принц Чарлз налива вино в резервоара на своя Aston Martin

Принц Чарлз надали е най-очакваното име, когато стане въпрос за известни фенове на колите. Престолонаследникът на Англия е прочут екозащитник, което обаче не му пречи да има повече от 100 автомобила. Един от тях е Aston Martin DB6 Volante, който вместо с положителния остарял оловен бензин, работи с... вино.

Това е един от най-известните коли в сбирката на принца, защото точно той изигра основна в роля в сватбата на Принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 година А в този момент, във филм на BBC, отдаден на 70-ия му рожден ден, принцът на Уелс споделя по какъв начин се е стигнало до модифицирането на този типичен автомобил, с цел да може той да работи с вино.

 Снимка 388977

" Преди години инженерите на Aston Martin откриха, че колата може да работи с бяло вино, въпреки и в примес с млечна суроватка. Те признаха, че виното в действителност може да задвижва колата, само че не предлагат това гориво, тъй като то би развалило цялостното чувство от нея. Тогава аз споделих, че в този случай не желая да я карам ", разяснява принцът. " Тогава те въпреки всичко направиха опити и признаха, че машината работи по-добре на вино и суроватка, в сравнение с бензин. "

" А и мирише отлично, когато карате. "

По-голямата част от колите на принц Чарлз употребяват чисти горива, основани на готварското олио. Нещо повече, персоналният трен на кралица Елизабет Втора също е модифициран за работа с по-екологично гориво.

 Снимка 388979

През септември Принц Чарлз получи своя първи напълно електромобил - Jaguar I-Pace. Моделът е приключен в неповторим наследник колорит " Loire Blue ", който не може да бъде поръчан повторно. В гаража на кралското семейство има също редица модели на Aston Martin, Jaguar, Audi, Land Rover и Bentley.

Особено забавен е афинитетът на кралското семейство към немските модели на Audi. Принц Уилям има Audi A5 Sportback, Кейт Мидълтън разполага с компактното Audi A3, принц Хари има Audi S3, а в предишното, доколкото е известно, е карал спортното RS6.

Самата кралица има скромния Jaguar X-Type, който е основан на Ford Mondeo. Често обаче е забелязвана и на задната седалка на бронирано суперлуксозно Bentley Mulsanne, което може да работи както с бензин, по този начин и с етанол и коства към 10 млн. паунда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР