Принц Чарлз е новият крал на Великобритания. Първородният син на

...
Принц Чарлз е новият крал на Великобритания. Първородният син на
Коментари Харесай

Чарлз Трети е новият крал на Великобритания


Принц Чарлз е новият крал на Англия. Първородният наследник на кралица Елизабет Втора и принц Филип Маунтбатън ще заеме поста. Той ще одобри името Чарлз Трети, оповестиха от Бъкингамския замък. Предстоят обаче публични церемонии. Принц Чарлз е роден на 14 ноември 1948 година в Бъкингамския замък в Лондон. Първороден наследник на кралица Елизабет Втора и принц Филип, той е 21 - ият принц на Уелс. Носител е на голям брой други трофеи. Получава образованието си както в домашни условия, по този начин и в частни учебни заведения.

След довеждане докрай на приблизително обучение следва в Кеймбриджкия университет изначало Археология и антропология, след това История. Прекарва и един учебен срок в Уелс, където учи Уелски език и история. Дипломира се през 1970 година като бакалавър по изкуствата и по този начин става първият член на кралското семейство с университетско обучение.Става и магистър по изкуствата. В продължение на 15 години е женен за лейди Даяна, принцеса на Уелс. Бурният им брак приключва с бракоразвод през 1996- та откакто и двамата признават, че съжителстовто им не върви. Причина за разрива на двйката е дългогодишната връзка на Чарлз с Камила Паркър Боулс. Година по-късно, Даяна умира в автомобилна злополука в Париж. Имат двама сина- принцовете Уилям и Хари.

През 2005 година Чарлз подписа втори брак с Камила Паркър Боулс, която стана херцогиня на Корнуол, само че не и Уелска принцеса. След като Чарлз се възкачи на трона, брачната половинка му ще одобри купата кралица-консорт. 

Принц Чарлз взе участие интензивно в публичния живот на острова, занимава се ефективно с щедрост, необикновен интерес за него съставлява опазването на околната среда. Запален състезател на поло. Като член на кралската фамилия посещава редица страни по света.Официалната му резиденция е Кларънс Хаус в Лондон. От месеци насам кралица Елизабет Втора му прехвърляше все по-голяма част от функционалностите си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР