Принц Андрю получи разрешение от краля да остане за неопределено

...
Принц Андрю получи разрешение от краля да остане за неопределено
Коментари Харесай

Чарлз Трети позволи на принц Андрю да запази имението си

Принц Андрю получи позволение от краля да остане за неопределен срок в дома си Royal Lodge, откакто е постигнал съглашение с монарха, заяви „ Мирър ".

На изпадналия в недружелюбност херцог на Йорк е обещано време, с цел да увери брат си, че може да обезпечи нужните средства за осъществяване на по този начин нужния ремонт на кралското имение с 30 стаи. Андрю и кралят се скараха това лято, когато монархът предложи на брат си да се изнесе от парцела и да се реалокира в по-малка вила с четири спални в имението Уиндзор, освободена от принц Хари и Меган Маркъл.

Сега обаче 63-годишният Андрю получи " пролонгация ", макар че кралят понижи годишната му помощ от 250 000 паунда и домът му се нуждае от ремонт за към 2 млн. паунда. Също по този начин може да се разкрие, че през лятото Андрю се е бръкнал с повече от 200 000 паунда за ремонт на покрива, разказан като " междинно заплащане ".

Въпреки това, къщата, която е включена в Списъка на културните монументи от категория II, се нуждае от доста по-спешен ремонт, в това число от влага в целия парцел. Кралски източници потвърдиха, че кралят и Андрю са се срещнали уединено в Балморал в края на август по време на събиране на кралското семейство, където са били разисквани проблемите.

Приятел на херцога допуска, че е имало " изстудяване на връзките " сред краля и брат му. Андрю е бил в допълнение подсилен от принц Уилям, който го е возил до и от църквата по време на фамилния престой, което съставлява по-нататъшно топене в лагера.

Източници допускат, че точно кралят е споделил на престолонаследника да покаже фамилното единение и да заведе опозорения си чичо на неделната работа в църквата " Крати Кърк ", макар че монархът и неговият правоприемник са движещата мощ за неговото отдръпване от публичния живот. Херцогът беше заставен да се отдръпна от кралските си отговорности след изявлението си в Би Би Си през ноември 2019 година, в което при автомобилна злополука не съумя да се извини за връзката си с починалия финансист педофил Джефри Епщайн.

Оттогава опитите му да прокара проект за завръщане в кралското лоно бяха пресечени от краля и принц Уилям, за които се твърди, че са се съгласили, че херцогът не би трябвало да има никаква роля в публичния живот. Финансите на Андрю също са в хаос, откакто той беше заставен да заплати 12 млн. паунда на обвинителката си в полово принуждение Вирджиния Джуфре, с цел да спре делото за хипотетичното посягане, което се води в съда в Съединените щати.

Като част от проектите на краля, на Андрю беше препоръчана по-малката вила " Фрогмор ", която неотдавна беше ремонтирана от херцога и херцогинята на Съсекс. Но капризният принц отхвърли предлагането и отхвърли да напусне Royal Lodge, която към момента споделя с някогашната си брачна половинка Сара Фъргюсън, макар че се разведе преди 27 години.

Анонимен източник съобщи: " Позицията на Андрю се отплати. Той е отказал всички оферти на краля да напусне дома си, да се окопити и кралят се е смилил и е дал пролонгация на преместването му. Андрю е склонен, че парцелът се нуждае от ремонт, за което неотдавна към този момент е платил над 200 000 лири, с цел да оправи покрива, и е декларирал, че ще направи нужните поправки.

Приема се, че Андрю не е разкрил по какъв начин има намерение да посрещне разноските за ремонта, до момента в който наследството, което е получил от починалата кралица, не е известно. Херцогът живее в някогашния дом на Елизабет Втора от 2004 година

Вътрешни източници от двореца считат, че резиденцията е била предопределена за принца и принцесата на Уелс и трите им деца след преместването им в Уиндзор предишното лято, с цел да бъдат по-близо до починалата кралица преди гибелта ѝ през септември предходната година. В момента те живеят в четиристайната Adelaide Cottage, макар че се твърди, че тя е прекомерно тясна за потребностите на фамилията.

Междувременно Андрю отстоява позицията си и се базира на 75-годишния контракт за наем за 1 млн. паунда, както и на изхарчените 7,5 млн. паунда за ремонт и възобновяване на парцела през последните 20 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР