Принадлежащата на китайци стара британска марка MG подготвя нов спортен електрокар. Той

...
Принадлежащата на китайци стара
британска марка MG подготвя нов спортен
електрокар. Той
Коментари Харесай

Електрически спорткар и от китайската MG до 2020-а - видео

Принадлежащата на китайци стара британска марка MG приготвя нов спортен електрокар. Той ще е с цялостно задвижване, две порти, по габарити ще е сходен на Mazda MX-5 размерами и би трябвало да излезе на пазара до 2020-а година.

Това стана ясно след изказване на шеф-дизайнера на марката Шао Цзинфен, който счита, че новата спортна кола трябва да върне на MG предходната популярност на известен производител на леки спортни модели. Известна визия за новия модел дава концептът за електрическо купе MG E-Motion, показан предходната година на автосалона в Шанхай.

Шоу-карът имаше много голям аеродинамичен пакет, голям дифузор, напълно стъклен покрив, предна оптика с активно задействане и нетипични врати-крила. Салонът на шоу-кара беше пълен със сензорни екрани, монтирани дори на панелите на вратите. Другата особеност на колата беше почти квадратният й волан.



Китайският тръст SAIC придоби британската марка през 2007-а година. За това време в моделната гама на MG се появиха няколко нови хечбека, седани и кросовъри, в това число и в хибридно изпълнение. Липсваха единствено прославилите марката леки спортни модели и родстъри. Явно в този момент там са решили, че е време да попълнят гамата си с тях.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР