Примож Роглич (Jumbo-Visma) за трета поредна година ще кара големите

...
Примож Роглич (Jumbo-Visma) за трета поредна година ще кара големите
Коментари Харесай

Ще успее ли Роглич да спечели “Тура” от третия опит?

Примож Роглич (Jumbo-Visma) за трета поредна година ще кара огромните обиколки на Франция и Испания.
Въпреки жестоките разочарования, които Роглич понесе на последните две издания на “Тур Дьо Франс”, той не се предава и още веднъж ще застане на старта в опит да завоюва най-престижното колоездачно съревнование. През 2020-та, словенецът водеше в конкуренцията съвсем от самото начало, само че бе надвит от сънародникът му Тадей Погачар (UAE Team Emirates), който отмъкна успеха от Роглич след смайващо показване във финалния стадий. Миналата година Роглич изглеждаше, че се намира във формата на живота си при започването на “Тура”, само че падене в третия стадий му аргументи прекалено много пострадвания, които доведоха и до неговото отричане в деветия ден от надпреварата.
За разлика от Франция, в Испания нещата за Примож се развиха повече от съвършено. Той завоюва “Вуелтата” три следващи години и през тази има опция да стане първия колоездач, който печели “Обиколката на Испания” 4 пъти поред. Този сезон задачата му ще бъде усложнена, защото Погачар също възнамерява да вземе присъединяване в Испания. Двамата са се срещали един път в това съревнование, това се случи през 2019-та, като тогава Роглич завоюва, а Погачар остана трети. Освен двамата словенци, дебютно присъединяване във “Вуелтата” възнамерява да направи Еган Бернал (Ineos Grenadiers), което ще докара до още по-голямо представление в битката за купата.
Но преди битката за успех в огромните обиколки през лятото, Роглич ще има нелека стратегия и напролет. Той ще открие сезона си края на този месец във Франция с две еднодневни надпревари, а точно “Faun-Ardèche Classic” и “Drome Classic”. След тях ще вземе присъединяване и в Париж - Ница, където предходната година завоюва три стадия, само че рухване в последния ден го лиши от генералната победа.
След Франция, Примож се насочва към Италия за “Милано - Сан Ремо”, където ще оказва помощ на съотнирника си Ваут Ван Аерт в опит за втора победа в надпреварата след тази през 2020-та. Следва “Ла Флеш Валон”, където през предишното издание остана втори, надвит от Жулиян Алафилип (Quick Step - Alpha Vinyl), огромната класика “Лиеж - Бастон - Лиеж”, която Примож завоюва през 2020-та и “Обиколката на Баските”, в която е настоящ първенец. В началото на лятото се чака да застане на старт и на “Критериум Дууфине”, като последно подготвително съревнование преди “Тур Дьо Франс”.
Роглич постоянно е твърдял, че за него спечелването на “Тура” в никакъв случай не е било непременно и желае да бъде запомнен от почитателите с това, че постоянно се бори до дъно и в никакъв случай не се предава. Той сподели, че неприятният шанс от Франция не може да повлияе негавитно на останалите му резултати. Миналото лято, Примож завоюва златен олимпийски орден в часовника на Игрите в Токио, завоюва трета поредна “Обиколка на Испания”, а през есента завоюва и няколко еднодневни класики в Италия.
През месец декември, словенският играч възобнови своя договор с “Jumbo-Visma” до 2025-та. В изказване пред медиите, той съобщи:
“Искам да продължа да се развъртвам в съответни области, както физически, по този начин и душевен. Искам да се развъртвам като човек и като водач на екип, по тази причина усещам, че тук съм на вярното място. Ще забележим върху какво ще се фокусираме през идващите години. “
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР