Примирието в североизточна Сирия, ако е необходимо, може да бъде

...
Примирието в североизточна Сирия, ако е необходимо, може да бъде
Коментари Харесай

Тръмп е оптимист за примирието в Сирия

Примирието в североизточна Сирия, в случай че е належащо, може да бъде удължено . Това мнение изрази в понеделник американският президент Доналд Тръмп по време на съвещание на държавното управление, което се организира в Белия дом.

" Те (вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс и държавният секретар Майкъл Помпео по време на консултациите в Анкара) договориха доста положително помирение за пет дни. Ако се нуждаем от малко удължение, това ще се случи ", разкри Доналд Тръмп.
 Ирак е смутен от обстановката в Сирия
Ирак е смутен от обстановката в Сирия

Напрежение е Близкия изток

На 9 октомври Анкара разгласи, че ще организира интервенция " Източник на мира в северна Сирия " за основаване на буферна зона там . Според проекта на Анкара сирийските бежанци ще могат да се върнат от Турция в този район. Дамаск назова интервенцията експанзия, интернационалната общественост осъди дейностите на Анкара.
 Тръмп: Не сме обещавали на кюрдите, че ще ги пазим 4 века
Тръмп: Не сме обещавали на кюрдите, че ще ги пазим 4 века

Съединени американски щати с смяна на политиката в Близкия изток

На 17 октомври Съединени американски щати и Турция, по време на съвещания в Анкара, реализираха съглашение за прекъсване на военните дейности. Турция се съгласи да приключи огъня за 120 часа, тъй че кюрдските елементи да изоставен граничната зона за сигурност, основана от Анкара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР