Примирието в демилитаризираната зона в сирийската провинция Идлиб се нарушава,

...
Примирието в демилитаризираната зона в сирийската провинция Идлиб се нарушава,
Коментари Харесай

Руски генерал: Примирието в Идлиб се нарушава

Примирието в демилитаризираната зона в сирийската провинция Идлиб се нарушава, като при бойните дейности са убити 25 сирийски държавни бойци, съобщи съветският ген. Владимир Савченко, началник на съветския център за сдобряване на враждуващите страни, съобщи ТАСС.
Споразумението бе подписано по самодейност на Турция на 17 септември, само че от този момент до момента са регистрирани над 530 нарушавания от страна въоръжената съпротива и терористичните групировки в зоната. Ранени са 67 души, в това число петима мирни жители.
В същото време съветските военни оповестиха, че съвсем 300 000 сирийски бежанци са се завърнали вкъщи от чужбина от началото на войната. Генерал Михаил Мизинцев от съветското Министерство на защитата съобщи пред кореспонденти, че огромен брой бежанци се придвижват назад към Сирия, съобщи БНР.
" Към сегашния миг повече от един милион и половина сирийски жители са се завърнали по родните си места. Сред тях над 1 200 000 са вътрешно разселени, а над 268 000 са бежанци от чужбина. През миналата седмица 7620 сирийски жители са се върнали по местата, където са живели, преди войната. "
Докато Москва е дейна в окуражаването на бежанците да се върнат в Сирия, някои западни държавни управления се притесняват, че завърналите се в региони, следени от държавното управление, ще бъдат подложени на гонене, отбелязва организация Асошиейтед прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР