Примирието между Израел и Хамас се запазва, египетски посредници разговарят

...
Примирието между Израел и Хамас се запазва, египетски посредници разговарят
Коментари Харесай

Примирието между Израел и Хамас се запазва, египетски посредници сноват между тях

Примирието сред Израел и Хамас се резервира, египетски медиатори беседват с двете страни за по-дългосрочни ограничения, осведоми " Ройтерс ".

Спирането на огъня, почнало през вчерашния ден рано сутринта, постави завършек на 11 дни на замяна на удари през границата, които предизвикаха разрушения в Газа, раздрусаха Израел и провокираха опасения за допустима ескалация на спора.

Египет, който контракти прекъсването на боевете с поддръжката на Съединени американски щати, изпрати през вчерашния ден делегация в Израел, с цел да разиска способи за подсилване на примирието, в това число помощи за палестинците в Газа, оповестиха представителите на " Хамас ".

Според тях от този момент делегатите водят договаряния и с двете страни.

Въпреки вчерашните конфликти сред израелската полиция и палестински протестиращи няма данни за изстреляни от Газа ракети или за израелски въздушни удари по палестинския анклав, отбелязва Ройтерс.

Спасителните служби в Газа не престават да търсят оживели измежду отломките на здания, откакто през вчерашния ден извадиха отдолу под руините пет тела и десетина оживели.

Общо при четвъртата война сред Израел и Хамас от 2008 година насам починаха 248 палестинци, в това число 66 деца. Израелските жертви са 12, в това число дете, тийнейджърка и един боец. След влизането на примирието в действие и двете страни побързаха да разгласят победа, като увериха, че са постигнали задачите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР